Pašā vasaras sākumā, 9. jūnijā, Latvijas Universitātes atpūtas un konferenču kompleksā „Ratnieki” (Līgatnes pagasts, Līgatnes novads), norisināsies lielākais ikgadējais Latvijas Universitātes darbinieku un viņu ģimeņu aktīvās atpūtas pasākums “LU Darbinieku sporta spēles 2023”.

LU Darbinieku sporta spēles ir aktīvās atpūtas pasākums, kurā var piedalīties jebkurš Latvijas Universitātes darbinieks, kopā ar kolēģiem un ģimenes locekļiem izveidojot vismaz 10 cilvēku lielu komandu.

Šī gada sporta spēļu dienas plāns ir līdzīgs, kā iepriekšējās reizēs:

  • Pasākuma sākums ir paredzēts plkst. 12.00, bet dalībnieku ierašanās pasākuma vietā un reģistrēšanās jau no plkst 11.00.
  • Pasākuma aktīvā daļa ar dažādām disciplīnām norisināsies aptuveni līdz plkst. 20.00.
  • Laika posmā no plkst. 13.00 līdz plkst. 15.00 visiem dalībniekiem būs iespēja paēst pusdienas.
  • Plkst. 20.00 visi pasākuma dalībnieki tiks aicināti pie vakariņu galda uz vakara daļas atklāšanu, kurā notiks sporta spēļu apbalvošana, skanēs dzīvā mūzika un tiks rīkotas dažādas aktivitātes.
  • No plkst. 22.00 tiks atvērta pirts un āra kubls, kuru būs iespēja izmantot jeb kuram pasākuma dalībniekam.

Kā ierasts, visiem dalībniekiem ir iespēja gan uz uz sporta spēlēm, gan atpakaļ braukt ar kopējo autobusu. Autobuss 9. jūnija rītā no Rīgas, Aspazijas bulvāra 5, izbrauks plkst. 9.30, bet atpakaļ tas dosies naktī uz 10. jūniju, plkst. 01.30. Ja kādam no komandas ir vēlme uz pasākumu doties ar autobusu, tas ir jānorāda pieteikuma anketā.

LU Darbinieku sporta spēļu dalībniekiem ir iespēja atpūtas un konferenču kompleksā „Ratnieki”  palikt pa nakti, arī to norādot pieteikuma anketā.

Šī gada sporta spēlēs tās dalībniekiem tiks piedāvātas 17 disciplīnas, kuras iedalās 3 grupās pēc disciplīnas intensitātes – disciplīnas sportotājiem, disciplīnas kustīgajiem un disciplīnas intelektuāļiem.

Šī gada sporta spēlēs būs 3 disciplīnas sportotājiem (ielu basketbols, burbuļfutbols un volejbols), 6 disciplīnas kustīgajiem (zvaigžņu kari, galda teniss, burāšana, disku golfs, lielā stafete un kapteiņu cīnas) un 8 disciplīnas intelektuāļiem (krokets, Cornhole, Ice cool, Karkasons, trepju golfs, Tokyo drift, saliedēšanās tornis un lidosta “Rīga”).

Kā ierasts, disciplīnās, kuras, kā sporta spēļu nolikumā minēts, norisināsies pēc noteikta grafika (ielu basketbols, burbuļfutbols, volejbols un Zvaigžņu kari) visas sporta spēlēm pieteiktās komandas tiks sadalītas grupās (grupu skaits atkarīgs no pieteikto komandu skaita). Katrai grupai katru stundu no plkst. 12.10 līdz 17.00 tiks iedalīts viens sporta veids (piemēram, no plkst. 12.10 līdz plkst. 13.20 ielu basketbols, no plkst. 13.20 līdz plkst. 14.30 burbuļfutbols utt.) Plkst. 17.00 astoņas labākās komandas katrā disciplīnā tiks aicinātas uz izslēgšanas turnīru, kurā tad tiks noskaidrotas katras disciplīnas labākās komandas. Šogad krokets tiks spēlēts pēc atsevišķa grafika un bez izslēgšanas spēlēm, tādēļ katrai komandai šī gada sporta spēlēs kroketa spēlēšanu būtu vēlams uzticēt 2 komandas dalībniekiem, kuri nepiedalīsies citos sporta veidos, kuri norisināsies pēc noteikta grafika.
Pārējās disciplīnas ir sadalītas divos veidos – ir tādas, kuras notiek noteiktu laiku, un tādas, uz kurām komanda var ierasties jeb kurā sev izvēlētajā brīdī, ievērojot sporta spēļu nolikumā ievietotās programmas noteikto disciplīnas laikus.

Uz noteiktu laiku notiks 4 disciplīnas:

  • Cornhole (1 dalībnieks, no plkst. 12.10 līdz plkst. 15.00);
  • Ice cool (1 dalībnieks, no plkst. 12.10 līdz plkst. 14.10);
  • Galda teniss (1 dalībnieks, no plkst. 15.00 līdz plkst. 18.00);
  • Karkasons (1 dalībnieks, no plkst. 15.00 līdz plkst. 17.00).

Sevis izvēlētajā laikā, ievērojot sporta spēļu nolikumā ievietotās programmas noteikto disciplīnas laikus, varēs ierasties uz 6 disciplīnām:

  • Disku golfs (2-5 dalībnieki, aptuveni 10 minūtes, jebkurā laikā no plkst. 12.10 līdz plkst. 18.00);
  • Burāšana (4 dalībnieki, aptuveni 5 minūtes, jebkurā laikā no plkst. 12.10 līdz plkst. 18.00);
  • Trepju golfs (3-7 dalībnieki, aptuveni 5 minūtes, jebkurā laikā no plkst. 12.10 līdz plkst. 15.00);
  • Tokyo drift (4 dalībnieki, aptuveni 8 minūtes, jebkurā laikā no plkst. 12.10 līdz plkst. 15.00);
  • Lidosta “Rīga” (4-7 dalībnieki, aptuveni 5 minūtes, jebkurā laikā no plkst. 15.00 līdz plkst. 18.00);
  • Saliedēšanās tornis (4 dalībnieki, aptuveni 5 minūtes, jebkurā laikā no plkst. 15.00 līdz plkst. 18.00).

Pēc disciplīnu noslēgšanās, plkst.18.00, starts tiks dots lielajai stafetei un kapteiņu cīņām. Lielā stafete šogad, tā pat kā citus gadus, būs atraktīva un interesanta. Lai uzrādītu labāko rezultātu lielajā stafetē, komandai būs nepieciešams ne tikai ātrums un veiklība, bet arī laba taktika un precizitāte! Pēc lielās stafetes visi kopā vērosim un atbalstīsim savus kapteiņus kapteiņu cīņās. Pēc uzvarētāja noskaidrošanas sekos arī lielā apbalvošanas ceremonija un vakariņas.

Šī gada LU Darbinieku sporta spēlēs ir maza izmaiņa kopvērtējuma skaitīšanai - komandām obligāti jāpiedalās disciplīnās “Lielā stafete” un “Kapteiņu cīņas”, bet no atlikušajām 15 disciplīnām kopvērtējumā vērtē 13 disciplīnas, kurās konkrētajai komandai ir vairāk iegūto punktu. Tas nozīmē, ka, lai cīnītos par uzvaru kopvērtējumā, nav obligāti jāpiedalās visas disciplīnās, bet dalība visas disciplīnās nav aizliegta.

Pieteikuma anketa jāiesniedz, līdz šī gada 31. maijam (ieskaitot), to nosūtot elektroniski uz e-pasta adresi sports@lu.lv.

Ja ir vēlme piedalīties LU Darbinieku sporta spēlēs, bet nav komandas, kurā startēt, aicinām rakstīt uz sports@lu.lv un mēs palīdzēsim atrast komandu!

Sporta spēļu nolikums pieejams šeit.

Pieteikuma anketa pieejama šeit.

Jautājumu gadījumā ir iespēja zvanīt uz +371 29333956 vai rakstīt uz sports@lu.lv.

Uz tikšanos 9. jūnijā!

Dalīties