Ceturtdien, 9. novembrī, LU Dabas mājas “Magnum” auditorijā norisināsies Latvijas Universitātes (turpmāk tekstā – LU) e-sporta turnīrs, kurā uz Playstation 5 konsolēm tiks noskaidroti labākie NBA2k24 spēlētāji starp LU studentiem.

Katru gadu e-sports iegūst arvien lielāku popularitāti un nozīmi visā pasaulē, un LU iet līdzi jaunākajām tendencēm. Šis pasākums tiek organizēts, lai popularizētu e-sportu un e-basketbolu LU studentu vidū. Šajā turnīrā LU studentiem būs iespēja sacensties savā starpā, lai noskaidrotu, kurš ir vislabākais virtuālā basketbola meistars.

Turnīrs norisinās uz Playstation 5 konsolēm, izmantojot NBA2k24 spēli. Spēles noteikumi atbilst NBA2k24 spēles nosacījumiem, ar īpašiem regulējumiem:

  • Spēles ilgums – 2 minūtes ceturtdaļā;
  • Spēles grūtības pakāpe – Superstar;
  • Spēles ātrums – normāls.

Maksimālais dalībnieku skaits ir 16. Dalībnieki tiks sadalīti apakšgrupās. Pēc apakšgrupu izspēles labākie spēlētāji spēlēs izslēgšanas turnīrā. Izslēgšanas spēlēs iekļuvušo komandu skaits tiks precizēts īsi pirms turnīra sākuma. Pieņemot, ka turnīrā startē maksimālais komandu skaits (16), izspēle būs šāda: pēc apakšgrupu turnīra (4 apakšgrupas pa 4 komandām katrā) sekos izslēgšanas spēles, kurās iekļūs 8 komandas.

LU studentiem ir iespēja pieteikties pasākumam, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu līdz 2023. gada 8. novembra plkst. 23.59, izmantojot šo saiti: https://ej.uz/LU_esporta_turnirs_2023. Tāpat ir iespējams pieteikties arī pasākuma dienā uz vietas, LU Dabas mājas "Magnum" auditorijā, no plkst. 16.00 līdz 16.30.

E-sporta turnīru atbalsta videogames.lv.

Nolikums pieejams šeit.

Dalīties