Foto: Māris Greidāns

Ceturtdien, 2. maijā, Lidl Arena laukumos, norisinājās LU Mini futbola līgas 2023./2024. m.g. sezonas fināla spēles, kurās par 3. vietu cīnījās komandas "Al Nasser" un "Business bedalogi", bet lielajā finālā par čempionu titulu cīnijās 2022./2023. gada sezonas čempioni “ČBK” pret komandu “Lietpratēji”.

Šī gada LU Mini futbola līgā piedalījās 6 komandas - “ČBK”, “Lietpratēji”, Al Nasser”, “Business bedalogi”, “Wannabe treneri” un “Piena zobi”. Laika posmā no oktobra sākuma līdz aprīļa vidum komandas izspēlēja 4 savstarpējos apļus, katrai komandai aizvadot 20 spēles. Pēc 4. apļa noslēgšanas tika aizvadīti ceturtdaļfināli, kurā pēc 4 apļiem trešajā vietā esošā komanda spēlēja pret sestajā vietā esošu komandu, bet ceturtajā vietā esošā komanda spēlēja pret piekto vietu, tādejādi komanda “Wannabe treneri” ceturtdaļfinālā spēlēja pret “Business bedalogi”, bet “Al Nasser” spēlēja pret “Piena Zobi”. Ceturtdaļfinālos uzvaras izcīnīja “Al Nasser” un “Business bedalogi”, izcīnot iespēju pusfinālā spēlēt attiecīgi pret komandām “Lietpratēji” un “ČBK”.

Finālā par 1. vietu tika komandas ČBK”, kas savā pusfināla cīņā uzvarēja pārliecinoši un ļoti sīvā pusfināla cīņā uzvarējusī komanda “Lietpratēji”, kas nozīmēja, ka finālā par trešo vietu savā starpā bija jātiekas komandām “Al Nasser” un “Business bedalogi”.

Abas fināla cīņas noritēja ļoti līdzīgi, pirmajām divām līderu komandām (“ČBK” un “Al Nasser”) pirmajā mazajā cīņā uzvarēja “ČBK” ar rezultātu 4:1, bet otrajā mazajā spēlē uzvarot jau daudz sīvākā cīņā, komandai “ČBK” uzvarot ar rezultātu 4:2, bet “Al Nasser” komandai uzvarot ar rezultātu 3:2, tādejādi trešo vietu šī gada LU Mini futbola līgā sezonā iegūstot komandai “Al Nasser”, 2. vietu iegūstot komandai “Lietpratēji”, bet čempiontitulu otro gadu pēc kārtas izcīnot komandai “ČBK”.

Pēc finālspēlēm tika pasniegtas balvas arī dažādiem spēlētājiem par individuālajiem sasniegumiem. Līgas labākā spēlētāja godu ieguva Mishkaats Ansari, kurš visas līgas garumā iesita 115 vārtus, kas arī ir lielākais vārtu guvums visu LU mini futbola līgu vesturē.

Mareks Zolnerovičs, kurš ne tikai finālā, bet arī visas sezonas laikā “ČBK” komandai palīdzēja nosargāt komandas vārtus no pretinieku izcilajiem sitieniem, ieguva labākā vārtsarga titulu.

Šogad neierastas nominācijas bija “Fantastiskais piecienieks”, kurā dažādās nominācijās tika apbalvoti spēlētāji no visām fināla komandām. Nominācijā “Vārtu guvējs” balvu ieguva Farids Guseinovs, kurš sezonas laikā savai komandai “Business bedalogi” palīdzēja gūt 79 vārtus. Nominācijā “Vārstargs” balvu ieguva Kristofers Kangīzers, no komandas “Al Nasser”, kurš komandai pievienojās tikai sezonas vidū, bet jau rādīja lielisku meistarību komandas vārtos. “Rezultatīvākais piespēlētājs” šogad bija Mārtiņš Mārcis Gailītis, kurš katrā spēlē arī tad, ja pats nebija guvis vārtus, palīdzēja to izdarīt savas komandas spēlētājiem. Adriands Švalkovskijs no “Al Nasser” komandas vienmēr atgriezās palīdzēt savam vārtsargam aizsardzībā un to būtu gatavs darīt arī “fantastiskā piecinieka” labā. Komandas “ČBK” fināla spēlē arī atrodoties ārpus laukuma bija dzirdami atbalsta vārdi, jo Matīss Priedītis kā “Motivātors” bija dzirdams visā “Lidl” arēnā.

Kopumā šī gada sezona pagājusi veiksmīgi bez traumām, ar lieliskām emocijām un Latvijas Universitātes labāko futbolistu saliedēšanu. Nākamajā sezonā tiek gaidītas vēl vairāk jaunas komandas, jauni spēlētāji un vēl labāki atbalstītāji. Paldies par šo sezonu!

Dalīties