Publicitātes foto.

Novērtējot jaunos skolotājus un motivējot arī citus jauniešus izvēlēties skolotāja profesiju, šā gada aprīļa izskaņā trīs izcilākajiem jaunajiem ķīmijas un trīs bioloģijas skolotājiem pasniegtas Latvijas zāļu ražotāja AS “Olainfarm” un SIA “Centrālā laboratorija” stipendijas “Starp mums ir ķīmija!”. Tās saņēma arī Latvijas Universitātes (LU) studenti Niks Grīnbergs, Agnese Bicāne, Tīna Deina Kukurīte un Gustavs Daniels Loris.

“Starp mums ir ķīmija!” ir “Olainfarm” un “Centrālā laboratorija” ilgtermiņa stipendiju programma topošajiem skolotājiem. Stipendija tiek piešķirta studentiem ar augstākajām sekmēm iepriekšējā mācību semestrī. Tai varēja pieteikties jaunie speciālisti, kuri šobrīd apgūst ķīmijas vai bioloģijas pedagoga profesiju vai apgūst dabaszinātnes un paralēli arī māca ķīmiju vai bioloģiju skolā. Sešas stipendijas tiek pasniegtas pavasarī, bet vēl četras rudenī.

Šajā pavasarī stipendijas no “Olainfarm” 3000 eiro apmērā saņēma LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes (IZPF) students, pamatskolas “Rīdze” un Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas ķīmijas, fizikas un ģeogrāfijas skolotājs Niks Grīnbergs, LU projekta “Mācītspēks” indukcijas gada studente, Jēkabpils 2. vidusskolas un Ābeļu pamatskolas ķīmijas skolotāja Agnese Bicāne un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dabaszinātņu un tehnoloģijas fakultātes students, Inženierzinātņu vidusskolas padziļinātā ķīmijas kursa skolotājs Artjoms Ubaidullajevs.

Savukārt “Centrālā laboratorija” 3000 eiro lielo stipendiju piešķīra LU Bioloģijas fakultātes (BF) studentei un Smiltenes vidusskolas bioloģijas skolotājai Tīnai Deinai Kukurītei, LU IZPF studentam Gustavam Danielam Lorim, kā arī RTU Dabaszinātņu un tehnoloģijas fakultātes studentei un Elizabetes Āgenskalna privātās vidusskolas bioloģijas skolotājai Alisei Annai Stīpniecei-Jekimovai.

Sirsnīgi sveicam!

Stipendija “Starp mums ir ķīmija!” dibināta 2023. gadā un jau pērn tika pasniegtas piecas stipendijas ķīmijas skolotājiem, bet no šā gada 10 jaunie izcilākie speciālisti katru gadu tiks sveikti ar īpašām stipendijām.

Dalīties