© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Piektdien, 20. decembrī, trīs Latvijas augstskolu absolventu organizāciju vadītāji – Latvijas Universitātes Absolventu kluba vadītājs Mārtiņš Brencis, Rīgas Stradiņa universitātes Absolventu asociācijas vadītājs Dins Šmits un Rīgas Tehniskās universitātes Absolventu asociācijas vadītājs Enno Ence tikās ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku, lai iepazīstinātu ar savu kopīgi izstrādāto pozīciju augstākās izglītības pārvaldības jomā.

Absolventi uzsvēra konstruktīva dialoga lomu pārmaiņu priekšlikumu izstrādē, kā arī secināja, ka kopējie mērķi sarunas dalībniekiem sakrīt – kvalitatīva augstākā izglītība un uz pārmaiņām orientēta augstskolas pārvaldība, kas būtiski uzlabotu izglītības sistēmu kopumā. Absolventi arī sarunā informēja, ka ir vistiešāk ieinteresētā puse tādos jautājumos kā augstskolas diploma vērtība, augstskolas reputācija un izglītības kvalitāte.

Tieši tādēļ absolventu organizācijas arī turpmāk aktīvi iesaistīsies pārmaiņu procesa virzībā, kā arī vēlas būt augstākās izglītības modeļa izstrādes diskusijas neatņemams dalībnieks.

Iesniegumā ministrijai absolventu organizācijas norāda, ka ir ieinteresētas universitāšu pārvaldības pilnveidē, tomēr vienlaikus uzsver, ka pārmaiņas nepieciešamas tikai tādā gadījumā, ja ir skaidrs redzējums, kā tieši tās palīdzēs ātrāk, efektīvāk un precīzāk sasniegt katras universitātes nospraustos mērķus. Absolventu organizācijas ir gatavas iesaistīties diskusijā par universitāšu pārvaldības pilnveidi, piedāvājot savu redzējumu par principiem, uz kuriem balstāmas plānotās pārmaiņas.

Absolventu 2019. gada 10. decembrī kopīgi parakstītā pozīcija pielikumā.

Dalīties