05.01.2024. sēdē LU Akadēmiskās ētikas komisijas (turpmāk – Ētikas komisija) šādā sastāvā: Agnese Arāja, priekšsēdētāja, Dace Raipale, sekretāre, Dace Kazāka, Laima Geikina un Eva Borska , izskatīja X fakultātes dekāna/-es iesniegumu, kurā lūgts izvērtēt  studējošā/-ās X iespējamo LU Akadēmiskās ētikas kodeksa pārkāpumu savstarpējā sarakstē.

Ētikas komisija vienbalsīgi nolemj: 

  1. Ir konstatēts LU Akadēmiskās ētikas kodeksa 9. punkta ‘cieņas un koleģialitātes principa’ pārkāpums no studējošā/-ās X  puses.  
  2. Ētikas komisija izsaka nosodījumu studējošā/-ās X ļoti nepieklājīgajam komunikācijas veidam, kurā novērojami nievājoši pret dzimumu, vecumu un ad-hominem vērsti argumenti, un rekomendē studējošam/-ai turpmāk realizēt akadēmiskajai videi atbilstošu cieņpilnu komunikāciju, strikti ievērojot arī ētikas kodeksa ‘atbildības principu’, kas nosaka paredzēt savas rīcības sekas un atturēties no tādas rīcības, kas  var nodarīt kaitējumu akadēmiskajam darbam un koleģiālām attiecībām. 
  3. Ētikas komisija izprotot, ka radušās konfliktsituācijas pamatā nav tikai neētiska, akadēmiskajai videi nepiedienīga komunikācija, aicina ikvienu LU saimes locekli vienmēr ievērot godprātības, atbildības, lojalitātes, cieņas un koleģialitātes principus, risinot problemātiskas un sarežģītas situācijas. 
  4. Tāpat Ētikas komisija rekomendē X fakultātei izstrādāt nolikumu ar precīzu struktūrvienības laboratoriju un darbnīcu funkciju un izmantošanas mērķu definējumu, kā arī piekļuves un darba drošības noteikumiem.