Foto: Inna Zaharova

Sestdien, 28. septembrī, Rimi Olimpiskajā centrā tika sarīkoti jaudīgi Latvijas Universitātes (LU) basketbola svētki par godu komandas 15. jubilejas sezonas atklāšanas spēlei, kuplinot LU 105. gadadienas jubilejas nedēļas pasākumus.  Sezonas atklāšanas spēlē “Latvijas Universitāte” komanda laukumā stājās pretī “Valmiera Glass VIA” komandai.  

“Latvijas Universitāte” iedzinējos nonāca jau pēc pirmās spēles ceturtdaļas, kura noslēdzās ar rezultātu 15:26 par labu viesiem. Puslaikā rezultāta starpība palielinājās līdz 14 punktiem, pārtraukumā komandām dodoties ar rezultātu 33:47. Otrā puslaika sākumā Valtera Brieža trāpītais metiens samazināja rezultāta starpību līdz 11 punktiem, kas arī palika mazākā otrā puslaika gaitā, pēc trešās ceturtdaļas tā palielinājās līdz rezultātam 50:70. Pirmajā sezonas spēlē mūsu komanda piekāpās "Valmiera Glass VIA" ar rezultātu 72:92. 

Mūsu komandas rindās rezultatīvākais spēlētājs ar gūtiem 23 punktiem bija Rihards Aleksandrovs. Rihards šajā spēlē laukumā pavadīja gandrīz 22 minūtes, kurās atdeva astoņas rezultatīvas piespēles un guva 23 punktus, tādējādi viņam šī bija profesionālās karjeras rezultatīvākā spēle. Ar gūtiem 13 punktiem izcēlās Arnolds Helmanis, kā arī 11 gūti punkti un 4 rezultatīvas piespēles bija Valteram Briedim. 

Jauno sezonu iesākām ar līdzjutēju piepildītām Rimi Olimpiskā centra tribīnēm, kopā pulcējot vairāk nekā 580 basketbola fanus. Skatītājiem bija iespēja piedalīties dažādos spēles atbalstītāju konkursos, iemūžināt mirkļus tematiskajā fotokastē, kā arī svinēt LU basketbola svētkus ar LU kora “Aura” īpašajiem priekšnesumiem, savukārt puslaikā fanus uzkurināja reperis Ozols.  

Oktobrī plānotas četras izbraukuma spēles, bet Rimi Olimpiskajā centrā tiekamies sestdien, 2. novembrī, plkst. 15.00  mājas spēlē pret Igaunijas komandu “TalTech/ALEXELA”. 

Dalīties