28. un 29. septembrī, Rimi Olimpiskā centra O-Sands laukumos notika Latvijas Universiāde pludmales volejbolā. Šajās augstskolu sacensībās Latvijas Universitāti (LU) pārstāvēja trīs pāri – Artūrs Rinkevičs ar Oliveru Bulgaču, Ernests Puškundzis ar Klāvu Vildi un Ance Kļaviņa ar Aniju Ozoliņu. 

Pirmo grupas spēli Rinkevičs/Bulgačs aizvadīja pret Robertu Zīdermani un Mārci Lapsenbergu (LBTU), kur vienaā seta spēlē tika izcīnīta uzvara ar rezultātu 21-12. Otrajā spēle pret Hariju Pūliņu un Ansi Dobeli (RTU) arī tika izcīnīta pārliecinoša uzvara pret 21-15. Nākamajā spēlē tiekoties ar Reini Rorbaku un Erdžānu Denisu Broku (RGSL) norisinājās spraigas cīņas, taču noslēgumā Rinkevičs/Bulgačs izrāva uzvaru ar 24 pret 22. Grupas noslēdzošajā spēlē bija jātiekas ar Mārtiņu Birzi un Tomu Mārtīņu Smilgu (RSU), kur ilgstošas cīņas rezultātā LU pārstāvji guva uzvaru (27-25). Ceturtdaļfinālā Rinkevičs/Bulgačs tikās ar Robertu Viesturu Sprūģi un Arnoldu Poli (LBTU), kur spēle norisinājās divos setos un uzvara tika izcīnīta ar rezultātiem 21-10 un 21-12. Pusfinālā aci pret aci tikās abas LU vīriešu komandas, spēcīgāki ar rezultātu 22-20 un 21-12 izrādījās Rinkevičs/Bulgačs. Finālā par 1. vietu Rinkevičs/Bulgačs tikās ar Sandi Bērziņu un Bruno Bulgaču (RTU), kur uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams arī trešais sets. 1. setā veiksmīgāki bija LU spēlētāji (21-15), 2. setā pretinieki, ar rezultātu 17-21, taču trešajā setā uzvarēja Rinkevičs/Bulgačs ar rezultātu 15-13. Līdz ar to 1.vietu Latvijas Universiādē ieguva Artūrs Rinkevičs un Olivers Bulgačs. 

Otrajā grupā cīņā devās Ernests Puškundzis un Klāvs Vilde, kuri pirmo spēli aizvadīja pret Sprūģis/Polis, izcīnot uzvaru ar rezultātu 21-11. Nākamie pretinieki bija Andrejs Rimša un Dmitrijs Sekijevskis, kurus LU pāris atstāja iedzinējos ar 21-16. Pēdējā grupas spēlē diemžēl nācas piekāpties Bērziņš/Bulgačs ar rezultātu 19-21. Ceturdaļfinālā Puškundzis/Vilde tikās ar Rorbaks/Broks, kur 1. sets norisinājās ļoti spraigi, nonākot līdz rezultātam 30-28, taču 2. setā cīņa tika noslēgta pie rezultāta 21-18. Uzvaru izcīnīja LU komanda, kas pusfinālā stājās pretī otram LU pārim. Pēc neveiksmes pusfinālā Puškundzis/Vilde cīnījās par 3. vietu. Finālspēlē kā pretinieki tika izraudzīti Birze/Smilga, divu setu spēlē 3. vietu ieguva LU spēlētāji (23-21; 21-17).  

Ance Kļaviņa ar Aniju Ozoliņu pirmo grupas spēli aizvadīja pret Jeketerīnu Ņikitinu un Rēziju Ziediņu (RSU), kur profesionāli apspēlēja pretinieces ar rezultātu 21-10. Nākamajā grupas spēlē pret Kristiānu Paulu Kukšu un Stefāniju un Kristu Jaunzemi (RTU) arī LU meitenes guva uzvaru (21-15). Noslēdzošajā spēlē pret  
Danielu Robertu Bilu un Emīliju Itermanni (LBTU) veiksme turpināja būt dueta Kļaviņa/Ozoliņa pusē, kas ļāva izcīnīt uzvaru ar rezultātu 21-12. Gūstot uzvaru savā grupā, LU volejbolistes kvalificējās pusfināliem bez ceturtdaļfinālu spēlēm. Meitenes pusfinālu aizvadīja pret Ņikitina/Ziediņa, kur divu setu spēlē uzvaru izcīnīja LU pāris (21-18; 21-15), nodrošināt vietu finālā. 

Cīņā par 1.vietu Kļaviņa/Ozoliņa tikās ar Vanesu Grosbergu un Luīzi Skudru, kur spraigā cīņā piekāpās RSU pārstāvēm ar rezultātu 16-21; 11-21. Finālspēle Ancei Kļaviņai un Anijai Ozoliņai noslēdzās ar iegūtu 2. vietu! 

Sveicam visas komandas, kā arī vēlam veiksmīgu startu Artūram Rinkevičam un Oliveram Bulgačam Pasaules Universiādē! 

 

Dalīties