Ceturtdien, 26. septembrī, Lidl Arena laukumos, Rīgā, Kauguru ielā 6, notika LU Mini futbola turnīrs – aizraujošs iesildīšanās pasākums pirms LU Mini futbola līgas, kas startēs jau 10. oktobrī. Turnīrs pulcēja deviņas komandas, kuras tika sadalītas divās grupās. Sacensības solīja saspringtas cīņas un futbola prieku līdz pat pasākuma noslēgumam.

Turnīra komandas tika iedalītas divās grupās – A grupā tika iedalītas komandas “Business Bedolagi”, “Jogo Bonito”, “Ketamine FC”, “Metrs Metrs Kilometrs” un “Zem tupeles”, bet B grupā tika iedalītas “Piena zobi”, “Tiki taka”, “Wannabe treneri” un “ZLATANERA”.
Vispirms katra komanda aizvadīja grupu spēles, sacenšoties ar visiem pretiniekiem savā grupā, lai noskaidrotu pusfināla dalībniekus un noteiktu, kurām komandām nāksies cīnīties finālos par zemākām vietām.

Grupu turnīros A grupā izteikti dominēja komanda “Metrs Metrs Kilometrs”, izcīnot trīs uzvaras un vienu neizšķirtu, tā nodrošinot sev 1. vietu. 2. vietā ar divām uzvarām ierindojās “Ketamine FC”, bet 3. vietu ieguva “Jogo Bonito”, kuri uzvarēja vienā spēlē un divreiz spēlēja neizšķirti. “Zem tupeles” un “Business Bedolagi” noslēdza grupu ar attiecīgi ceturto un piekto vietu. Komandai “Business Bedolagi” turnīrs pēc grupu turnīra posma diemžēl bija noslēdzies.

B grupā neapstrīdami līderi bija “Tiki taka”, kuri trīs spēlēs izcīnīja trīs uzvaras. 2. vietā, izcīnot vienu uzvaru un vienu neizšķirtu, ierindojās komanda “ZLATANERA”, bet 3. vietā ar identisku bilanci, bet sliktāku +/- rādītāju nonāca komanda “Wannabe treneri”. “Piena zobi” grupu posmu pabeidza bez uzvarām.

Uzreiz pēc grupu turnīra tika aizvadīti fināli par 5. un 7. vietu, bet pēc tam sākās izšķirošās spēles par medaļām.
Cīņā par 7. vietu komanda “Zem tupeles” ar rezultātu 3:2 pārspēja komandu “Piena zobi”, bet finālā par 5. vietu komanda “Wannabe treneri ar rezultātu 2:1 uzvarēja komandu “Jogo Bonito”.

Pusfinālā savā starpā sacentās grupu 1. un 2. vietas ieguvēji – “Metrs Metrs Kilometrs” pret “ZLATANERA”, kā arī “Tiki Taka” pret “Ketamine FC”. Abās spēlēs valdīja spraiga cīņa, taču finālam kvalificējās “Metrs Metrs Kilometrs” un “Tiki Taka”, atstājot “Ketamine FC” un “ZLATANERA” cīņai par trešo vietu.

Lielais fināls starp “Metrs Metrs Kilometrs” un “Tiki Taka” izvērtās saspringts, taču “Metrs Metrs Kilometrs” spēja nodemonstrēt savu pārākumu un triumfēja ar rezultātu 3:2, izcīnot 1. vietu turnīrā. “Tiki Taka” komandai, lai gan spēcīgi cīnījās, nācās samierināties ar sudraba medaļām. Fināls par 3. vietu pamatlaikā noslēdžas neizšķirti, turnīra 3. vietas ieguvēju noskaidrošanu atstājot uz pēcspēles izgājieniem. Pēcspēles izgājienos prasmīgāki bija komandas “Ketamine FC” spēlētāji, izcīnot turnīrā bronzas medaļas.

1. vietu ieguvušo komandu “Metrs Metrs Kilometrs” pārstāvēja pieci LU studenti un viens citas augstskolas pārstāvis – Gunārs Lapiņš, Roberts Aršauskis, Artūrs Ozoliņš, Pēteris Avotiņš, Valters Zvīdris un Kristers Liniņš -, 2. vietu ieguvušo komandu “Tiki Taka” pārstāvēja pieci LU student un viens citas augstskolas pārstāvis – Kristaps Balmanis, Daniels Melbārdis, Kristaps Maksimovs, Kārlis Kapaklis, Artis Daniševskis un Rihards Kuzņecovs, bet 3. vietu ieguvušo komandu “Ketamine FC” pārstāvēja pieci LU student un viens citas augstskolas students – Mohammed Mishkaat Ansari, Miks zaharcenoks, Martins Mahmudovs, Kalin Kim, Arshad Muhammed un Nihas Padath Abdulkhader.

Sakām lielu paldies visiem dalībniekiem par dalību turnīrā un aicinām visus LU studentus, kam futbols ir tuvs sirdī, izveidot komandu un pieteikties LU Mini futbola līgai. Par LU Mini futbola līgu vairāk var uzzināt šeit.

Dalīties