Otrdien, 25. septembrī, Rimi Olimpiskajā centrā aizvadīts šī mācību gada Latvijas Universitātes (LU) 3x3 basketbola turnīrs. Tas tika rīkots kā iesildīšanās turnīrs pirms LU 3x3 basketbola līgas, kas sāksies jau 8. oktobrī.

Turnīram bija pieteikušās septiņas komandas, kuras tika sadalītas divās  grupās. A grupā tika iedalītas četras komandas – “Olympiacos”, “Mario Kafija&Zupiņa”, “Airballers” un “Bulta”-, bet B grupā trīs komandas – “Iemetiens”, “Ķieģelis” un “Kachigas”. Komandas sākotnēji izspēlēja grupu turnīru, grupas ietvaros katrai komandai izspēlējot ar katru, bet pēc tam tika spēlēti pusfināli un fināli.

A grupā ar trim uzvarām trīs spēlēs 1. vietu grupu turnīrā izcīnīja komanda “Mario Kafija&Zupiņa”, bet 2. vietu ar divām uzvarām – komanda “Olympiacos”. Grupas  turnīra 3. vieta tika noskaidrota pēdējā spēlē, kurā “AirBallers” ļoti sīvā cīņā ar rezultātu 14:13 uzvarēja komandu “Bulta”, grupā izcīnot 3. vietu un liekot komandai “Bulta” palikt kopvērtējumā pēdējā, 7. vietā, un beigt turnīru.

B grupā ar divām uzvarām divās spēlēs 1. vietu izcīnīja komanda “Iemetiens”, 2. vietu ar vienu uzvaru izcīnīja komanda “Ķieģelis”, bet 3. vietu bez uzvarām ieņēma komanda “Kachigas”. Pēc grupu turnīriem sākumā tika izspēlēts fināls par 5. vietu, kurā komanda “Airballers” ar rezultātu 12:10 uzvarēja komandu “Kachigas”.

Pēc tam tika spēlēti pusfināli, kuros savā starpā tikās komandas “Olympiacos” un “Iemetiens”, kā arī “Mario Kafija&Zupiņa” un “Ķieģelis”. Pusfinālos pārliecinoši attiecīgi ar rezultātiem 12:8 un 15:7 uzvarēja komandas “Mario Kafija&Zupiņa” un “Olympiacos”, tiekot lielajā finālā un savā starpā cīnoties par 1. vietu.

Finālā par 3. vietu pārliecinošu uzvaru izcīnīja komanda “Iemetiens”, iegūstot bronzas medaļas, bet fināls par 1. vietu pamatlaikā beidzās neizšķirti, uzvarētāja noskaidrošanu atstājot uz papildlaiku. Papildlaikā spēcīgāka izrādījās komanda “Mario Kafija&Zupiņa”, izcīnot uzvaru turnīrā un iegūstot zelta medaļas.

Pirmo vietu ieguvušo komandu “Mario Kafija&Zupiņa” pārstāvēja četri LU studenti – Mariss Bernāts, Sandis Antoms, Roberts Grīnfelds un Daniils Staņuks -, otro vietu ieguvušo komandu “Olympiacos” pārstāvēja trīs LU studenti un viens citas augstskolas pārstāvis – Francis Sarkanis, Henrijs Lācis, Ernests Dimants un Robins Stērnieks -, bet trešo vietu ieguvušo komandu “Iemetiens” pārstāvēja četri LU studenti – Oskars Granapskis, Mārtiņš Ručevskis, Jānis Krastiņš un Kristers Vēveris.

Pēc turnīra visi dalībnieki bija pozitīvi uzlādēti un izrādīja gatavību spēlēt arī LU 3x3 basketbola līgā, kas sāksies jau 8. oktobrī. Sakām lielu paldies visiem dalībniekiem par dalību turnīrā un aicinām visus LU studentus, kam basketbols ir tuvs sirdī, izveidot komandu un pieteikties LU 3x3 basketbola līgai. Par LU 3x3 basketbola līgu vairāk var uzzināt šeit.

 

Dalīties