Foto: Personīgais arhīvs

Diāna Krūmiņa ir viena no Latvijas vadošajām paralimpiskajām sportistēm, kā arī šogad uzsākusi studijas Latvijas Universitātes Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātē. 2024. gada Parīzes Paralimpiskajās spēlēs viņa piedalījās diska mešanā izcīnot 4.vietu, taču šķēpa mešanā laboja sev piederošu Paralimpisko spēļu rekordu.

30. augustā Diāna Krūmiņa startēja diska mešanas sacensībās F55 klasē, kur viņa izcīnīja godpilno 4. vietu. Rezultāts 24,31 metri neļāva iekļūt labāko trijniekā, taču Diāna parādīja izcilu sniegumu un neatlaidību.

Vislielāko triumfu Krūmiņa piedzīvoja šķēpa mešanā (F55), kur viņa ne tikai izcīnīja zelta medaļu, bet arī uzstādīja jaunu Paralimpisko spēļu rekordu. Ar iespaidīgu pirmo metienu 24,99 metru attālumā, Diāna kļuva par jaunā rekorda īpašnieci.

Pati rekordiste atklāj, ka līdzi ņems lepnumu un iegūtās emocijas: "sasniegt nospraustos mērķus izdevās- 1.vieta šķēpā ar jaunu paralimpisko rekordu un 4.vieta diskā. Es atguvu savu Paralimpisko čempiones titulu. Šajās abās sacensību dienās ieguvu dazādas emocijas un pieredzi, ko noteikti ņemšu līdzi, lai augtu nākotnē gan kā sportiste, gan kā topošā trenere. Sajūtas pēc paralimpsko rekordu uzstādīšanas ir lieliskas, jo šo rekordu var tikai labot spēlēs, un man tas izdevās jau divas paralimpiskās spēles pēc kārtas. Tas ir pagodinājums redzēt savu vārdu gan pie paralimpiskā rekorda un pasaules rekorda."

Vēlreiz atgādinām, ka šīs ir Dianās trešās Paralimpiskās spēlēs, kā arī viņa ir ieguvusi vairākus Pasaules čempiones titulus šajās disciplīnās un saņēmusi valsts augstāko apbalvojumu “Triju Zvaigžņu ordeni”. Šogad viņai arī tika uzticēts gods Parīzes Paralimpisko spēļu atklāšanas ceramonijā visai pasaulei parādīt Latvijas valsts karogu.

Vēlreiz sveicam un lepojamies ar talantīgajiem studentiem!

Novēlam veiksmi sportā un izturību studijās!

Dalīties