Latvijas Universitātes (LU) bakalaura studiju programmas “Psiholoģija” studente Kitija Zaula jūlija sākumā aizvadīja savas šīs sezonas pēdējās sacensības vieglatlētikā. Kitijai ir sākusies neliela atpūtas pazue starp sacensībām un studijām, tāpēc iepazīsim viņu tuvāk!

Kā aizsākās tava aizraušanās ar sportu?

Mana aizraušanās aizsākās jau ļoti sen, tas bija jau bērnudārza gados. Manuprāt, man bija 4 gadi, kad teicu, ka gribu aizbraukt uz Olimpiskajām spēlēm, kāpēc tā? Man padevās un ļoti patika ātri skriet.

Cik daudz laika ikdienā velti treniņiem?

Šobrīd noteikti ne tik daudz kā kādreiz, jo jāapvieno ar pilna laika studijām. Tas arī ir ļoti atkarīgs no tā, kāds treniņš paredzēts, līdz ar to laiks var variēt no 40min-2.5h

Kā izskatās tavs nedēļas treniņu plāns?

Jau atkal jāmin, ka to pakārtoju studiju gtafikam, tādēļ tas katru nedēļu var būt citādāks, arī pašus treniņus skatos pēc savām sajūtām, ko spēšu tajā dienā izdarīt.

Kāds ir, tavuprāt, tavs nozīmīgākais sasniegums?

Nepadoties, kad ir grūti un nav vairs motivācijas cīnīties, līdz ar to nozīmīgākais sasniegums ir 13 gadi vieglatlētikā.

Kādi ir tavi mērķi nākotnē studijās?

Mani mērķi šajā ziņā, noteikti sākotnēji ir iegūt bakalaura grādu un pēctam jau maģistra, lai varētu strādāt par psihologu. Pašās studijās vienmēr cenšos tā, lai man patiktu gala iznākums un es būtu ieguvusi zināšanas, kuras varu paņemt līdzi tālākai dzīvei.

Kāpēc izvēlējies apgūt psiholoģiju tieši Latvijas Universitātē?

Man labāk patika LU piedāvātie kursi un to apraksti.  Uzsākot studijas diezgan ātri  sapratu, ka esmu īstajā vietā.

Smieklīgākais atgadījums treniņos vai sacensībās?

Laikam tās būtu sacensības, tajā laikā vēl lēcu tāllēkšanu, izmēģinot kaut kas ne līdz galam sanāca un piezemējos uz vēderu smilšu bedrē visu tribīņu priekšā, man bija tāds kauns.

Kādi, tavuprāt, ir lielākie plusi apvienojot studijas ar sportu izmantojot Duālo karjeru?

Patiesībā man uz šo jautājumu būs grūti atbildēt, jo es studijas ar sportu apvienoju bez Duālās karjeras. Es gribu teikt tikai to, ka ja vien pašam būs vēlme to savienot, tad tas izdosies.

Kādi ir tavi "veiksmes rituāli" pirms sacensībām un eksāmeniem?

Laikam man vairs tādu nav, es cenšos vienkārši būt mierīga un visu lielo, smago darbu izdarīt jau pirms tam, kas ir lielākā mana veiksme.

Novēlējums sev nākotnē!

Nekad nepadoties un turpināt mēģināt jaunas lietas!

Dalīties