Foto: World Rowing

No 18. līdz 25. augustam Kanādā norisinājās Pasaules U-23 čempionāts airēšanā, kur starp labākajiem sportistiem bija arī Patriks Strazds. Šogad viņš uzsāks studijas Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātes (ESZF) programmā "Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija". 

18. augustā Patriks aizvadīja pirmo posmu, kur 2000m distanci noairēja 7 minūtēs un 16.33 sekundēs. Iedzīšanas braucienā Patriks Strazds finišējā 5. pozīcijā ar rezultātu 8:07.25min. Rezultāts ļāva kvalificēties C/D pusfinālam, kurā 6 cilvēku konkurencē LU students finišēja 4.pozīcijā. Kopā pusfināla distancē Patriks pavadīja 7:54.49min, kas deva iespēju iekļūt D finālā. 22. augustā tika aizvadīts D fināls, kurā pēc veiksmīga brauciena tika iegūts trešais labākais rezultāts D finālā - septiņas minūtes un 27,57 sekundes. Brauciena uzvarētājam kanādietim viņš zaudēja 9,53 sekundes, bet otrās vietas ieguvējam japānim - 8,35 sekundes. 

Patriks atklāj, ka nākotnē vēlas uzkāpt uz pjedestāla: "esmu teju pilnīgi apmierināts ar savu rezultātu, jo nācās aprast ar laika zonu maiņu, izmantot īrētu laivu, pie kuras nācās pierast, kā arī savās pirmajās U23 sacensībās biju viens no jaunākajiem dalībniekiem. Mans mērķis ir ar katru gadu cīnīties par labāku finālu, lai savā beidzamajā U23 gadā varu pretendēt uz vietu pjedestālā.

Lepojamies ar talantīgajiem un centīgajiem LU studentiem! 

 

 

Dalīties