Foto: cev.eu

No 16. līdz 18. augustam Ventspilī norisinājās Latvijas čempionāta fināls pludmales volejbolā. Sacensībās startēja divi LU studenti un Duālās karjeras sportisti Artūrs Rinkevičs un Olivers Bulgačs, kuri cīņā par pirmo vietu stājās pretī viens otram.

A apakšgrupā Rinkevičs kopā ar pārinieku Bedrīti pirmo cīņu aizvadīja piektdienas vakarā, kas stājās pretī latviešu pārim Ozoliņš/Benjevs, izcīnot pārliecinošu uzvaru 2-0 (21-13; 21-15). Nākamo pārliecinošo spēli Rinkevičs/Bedrītis aizvadīja sestdienā pret Andrejevs/Gūtmanis, kurā arī guva uzvaru ar rezultātu 2-0 (21-17; 26-24). Abas gūtās uzvaras apakšgrupā nodrošināja ceļu uz ceturtdaļfinālu.

Bulgačs kopā ar pārinieku Graudiņu pirmo apakšgrupas spēli aizvadīja piektdienā, kad izrāva uzvaru 2-0 (21-12; 21-15) pret latviešu pāri Antoms/Nātriņš. Otrā apakšgrupas spēle pret Jaundžeikars/Šalkovskis nebija tik veiksmīga un tika ciest zaudējums 0-2 (19-21: 14-21). Gūtais zaudējums liedza taisnā ceļā iekļūt ceturdaļfinālā un pirmās kārtas spēlē bija jāstājas pretī Kilks/Maucelēvičs. Bulgačs/Graudiņš pirmās kārtas spēle pret latviešu pāri Kilks/Maucelēvičs bija vērojama sīva cīņa, kas rezultējās ar uzvaru trešā seta laikā (21-19; 18-21; 15-8). Izrautā uzvara pirmajā kārtā nodrošinā Olivera Bulgača un viņa pārinieka ceļazīmi uz ceturdaļfinālu.

Ceturdaļfinālā Rinkevičs/Bedrītis tikās ar Šmediņš/Točs, bet Bulgačs/Graudiņš ar Reliņš/Jirgensons. Abi LU pārstāvētie pludmales volejbola pāri izcīnīja divus setu uzvaras pār pretiniekiem. Rinkevičs ar rezultātu 24-22; 21-18, taču Bulgača spēle rezultējās ar 16-21; 17-21. Pārliecinošā spēle ļāva iekļūt Latvijas čempionāta pusfinālā, kas norisinājās 18. augsutā.

Rinkevičs/Bedrītis savu pusfināla spēli aizvadīja pirmie pret latviešiem Jaundžeikars/Šalkovskis. Aizraujošā spēle ilgta tikai 28 minūtes un uzvara 2-0 (21-13; 21-14) tika ieskaitīta Artūra Rinkeviča un Arda Daniela Bedrīša kontā. Kamēr pirmais pāris gatavojās lielajam finālam uz laukuma pusfināla spēli aizvadīja Olivers Bulgačs kopā ar pārinieku Markusu Graudiņu. Viņu pretinieki šoreiz bija Liepa/Puškundzis. 47 minūšu ilgajā spēlē tika izspēlēti 3 seti ar rezultātiem (10-21; 21-19; 15-12), arī šī uzvara tika ieskaitīta LU sportistu kontā, jo pārāki izrādījās Bulgačs/Graudiņš.

Spraigā fināla cīņā aci pret aci stājās abi LU pludmles volejbolisti Artūrs Rinkevičs un Olivers Bulgačs. Arī fināla spēlē tika aizvadīti 3 seti. Pirmajā uzvaru izrāva Rinkevičs/Bedrītis ar rezultātu 21-16, bet otrajā setā pārāki 19-21 bija Bulgačs/Graudiņš. Trešais sets ilga līdz 15 punktiem un tajā uzvaru izrāva Rinkevičs/Bedrītis pretiniekiem ļaujot gūt tikai 12 punktus.

Zeltu izcīnījušais sportists atklāj, ka čempiona titulu izcīna tieši Ventspilī: "izcīnīts zelts Latvijas čempionātā!! Šī gada fināls bija tik pat aizraujošs kā citus gadus. Lai arī kopš 2021.gada mums nebija izdevies atkārtoti iegūt Latvijas Čempiona titulu, tad ,tomēr, Ventspilī mēs bijām uzvarējuši pēdējos 3 gadus pēc kārtas. Spraigā cīņā, 3 setos, izdevās pieveikt pretiniekus, starp kuriem ir arī savējais - LU students. Paldies visiem par atbalstu un nu jau esam ceļā uz nākamo turnīru - Elite16 Hamburgā!"

Olivers Bulgačs atzīst, ka fināla spēle bijusi ļoti intensīva: "sacensības aizvadījām diezgan labi. Uzvaras nāca grūti, taču katru spēli spēlējām ar vien labāk. Fināla spēlē tomēr sīvā cīņā piekāpāmies Artūram Rinkevičam un Ardim Bedrītim. Arī Artūrs ir LU students un man prieks, ka spēlējām viens pret otru un parādījām katrs savu labāko. Šī cīņa vienmēr ir spraiga un palīdz mums attīstīties kā spēlētājiem un personībām."

Sveicam jaunos Latvijas čempionus pludmales volejbolā un lempojamies ar talantīgajiem LU studentiem!

Dalīties