Anastasija Ivanova ir Latvijas Universitātes sociālo zinātņu fakultātes “Komunikācijas zinātnes” studente un Latvijas Universitātes volejboliste. Intervijā iepazīsim Anastasiju, viņas vēlmi studēt un kā viņas izvēle krita par labu volejbolam.

Kā aizsākās tava aizraušanās ar sportu?

Volejbolu sāku spēlēt otrās klases sākumā. Tētis mani aizveda uz pirmo treniņu, jo viņš arī ir volejbolists un vēlējās, lai arī es spēlēju volejbolu.

Kā tiek aizvadīts volejbola treniņš?

Runājot par treniņu procesu, var teikt, ka katrs treniņš ir atšķirīgs. Treneri pirms treniņiem izstrādā noteiktu treniņu plānu, piemēram, ja līdz spēlēm ir daudz laika, var notikt fiziskās sagatavotības treniņi, bet, ja runāt par treniņiem, kas notiek sezonā, treniņu process ir vairāk vērsts uz tehnikas uzlabošanu un labāku komandas sadarbību.

Kāds ir tavs lielākais sasniegums? Kāda ir Tava panākumu atslēga?

Pievēršot uzmanību sasniegumiem, godīgi sakot, nevaru izcelt vienu konkrētu, domāju, ka tādu ir daudz, un tie visi ir krāsaini. 2019. gadā piedalījos "Latvijas Jaunatnes olimpiādē" Jelgavā, tās bija ļoti vērienīgas sacensības, ko atceros ļoti spilgti. Tāpat bija daudz pasākumu un uzvaru 2 gadu laikā, kad spēlēju Baltijas līgā. Pēdējais spilgtākais sasniegums ir 2. vieta Universiādē LU volejbola komandas sastāvā. Manas veiksmes atslēga ir cītīgi treniņi, mērķtiecība un ticība sevī, kā arī patiesa mīlestība pret to, ko daru, tie ir faktori, kas man uzlādē panākumu enerģiju.

Kā izvēlējies tieši šo studiju programmu?

Studiju programmu "Komunikācijas zinātne" izvēlējos tāpēc, ka man vienmēr ir paticis komunicēt ar cilvēkiem, mācīties, kā pareizi veidot dialogu vai interviju, tāpat mani vienmēr ir interesējusi reklāma un viss, kas ar to saistīts, tās principi, šķirnes un tā tālāk, protams, programmā ir arī daudz pasaules un Latvijas vēstures un iedziļināšanās dažādos nozīmīgos darbos, kas mani nevarēja neieinteresēt.

Kāpēc Latvijas Universitāte?

Latvijas Universitāti izvēlējos tāpēc, ka tā mani vienmēr ir piesaistījusi ar savu profesiju daudzveidību un, protams, ar to, ka tajā ir labi attīstīts sports un ir laba volejbola komanda, kurā es varušu spēlēt un turpināt nodarboties ar to, kas man patīk, un uzturēt sevi formā.

Smieklīgākais atgadījums treniņos vai sacensībās?

 Atklāti sakot, ar smieklīgu gadījumu ir tāda pati situācija kā ar sasniegumiem, ir grūti izcelt kādu vienu atmiņu starp daudziem citiem, jo gandrīz katrs treniņš vai spēle bija piepildīta ar daudz pozitīvām emocijām un atmiņām. Treneri un pati komanda vienmēr cenšas palikt uz pozitīvā viļņa, un mēs visi cenšamies viens otram dāvāt smaidu jūru un smieklīgus mirkļus.

Vai esi izmēģinājusi pludmales volejbolu? Ja jā, kāpēc pieturējies pie zāles volejbola?

Protams, esmu mēģinājusi spēlēt pludmales volejbolu un pat pāris reizes piedalījies sacensībās, bet jebkurā gadījumā dodu priekšroku zāles volejbolam, jo jūtos pārliecinātāka un saprotu, ka varu palīdzēt savai komandai nopelnīt daudz punktu. Savukārt pludmales volejbolā es nevaru sasniegt tādu spēles līmeni kā sporta zālē, nejūtos pietiekami pārliecināta un baidos pievilt savu partneri, jo pludmales volejbolā esat tikai divi, bet sporta zālē esat seši un visi strādājat kā viens vienots organisms un vienmēr varat viens otru atbalstīt.

Kādi, tavuprāt, ir lielākie plusi apvienojot studijas ar sportu izmantojot Duālo karjeru?

Šīs kombinācijas galvenā priekšrocība ir tā, ka, studējot universitātē un iegūstot izglītību, universitāte piedāvā man iespēju nodarboties ar savu iecienītāko nodarbošanos, manā gadījumā - spēlēt volejbolu. Universitāte man piešķir arī atlaidi studijām, ko es uzskatu par ļoti cienīgu un patīkamu bonusu, kas arī ietekmēja manu lēmumu izvēlēties Latvijas universitāti. 

Ko vēlies sasniegt nākamo 5 gadu laikā?

Nākamo piecu gadu laikā mans galvenais mērķis ir iegūt augstāko izglītību, kļūt par labu speciālistu savā jomā, atrast prestižu darbu un, protams, attīstīties un, ja iespējams, turpināt nodarboties ar savu iemīļoto sportu.

Dalīties