Latvijas Universitātes (LU) bakalaura studiju programmas “Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība” students Mārcis Osis, ne tikai studē LU, bet arī spēlē basketbolu "BK LU" komandā. Nelielajā intervijā uzzināsim, kā aizsākās viņa sportista un studenta gaitas.

Kāpēc izvēlējies tieši basketbolu?

Bērnībā nodarbojos ar vairākiem sporta veidiem - tenisu, džudo, peldēšanu un arī basketbolu. Bija periods, kad bija jāizvēlās pie kura palikšu un izvēlējies par labu tieši basketbolam, jo bija ļoti forša komanda, labs treneris un zināju, ka tas ir sporta veids ar kuru vēlos nodarboties.

Cik daudz laika ikdienā pavadi treniņos?

Treniņi ir katru dienu un brīvdienās ir spēles. Nedēļā kopā ir 7 treniņi + spēles. Tas sanāk, ka divas reizes nedēļā ir arī rīta treniņi pirms studijām.

Ar kuru sasniegumu tu lepojies visvairāk?

Es visvairāk lepojos ar Eiropas kausa bronzu 3x3 basketbolā pārstāvot savu valsti. Komandā spēlēju ar Olimpiešiem - Lācis, Raimo un Lasmani. Tā bija neaizmirstama un neatņemama pieredze. Paldies treneriem par uzticēšanos - trenerim Gailītim un trenerim Feldmanim!

Kāpēc izvēlējies studēt Latvijas Universitātē un kāpēc tieši šī programma?

Izvēlējos studēt tieši LU, jo ļoti uzrunāja šī bakalaura programma „Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība‘‘, zināju, ka gribu studēt par un ap sportu, kā arī izlasot programmas aprakstu sapratu, ka studēšu tieši šeit!

Smieklīgākais atgadījums treniņos vai sacensībās?

Varbūt tam cilvēkam, tas nebūs smieklīgi, bet U20 izlasē uz pirmo komandu treniņu, viņš (nesaukšu vārdā) aizmirsa botas un visu treniņu noskatījās no malas, loģiski, ka tajā brīdi man bija žēl viņu, kā saskumis sēdēja malā, bet tagad tam var pieiet ar pozitīvu noti.

Klasiskais vai 3x3 basketbols?

3x3 basketbols, jo patīk ātrums, dinamika, fiziska spēle. Pluss arī ir spēlēšana svaigā gaisā.

Kādi, tavuprāt, ir lielākie plusi apvienojot studijas ar sportu izmantojot Duālo karjeru?

Pluss noteikti ir, ka par mācībām nav jāmaksā un tas nozīmē, ka pilnībā vari pievērstiem savam sporta veidam un atdod tam visu.

Kādi ir tavi “veiksmes rituāli” pirms sacensībām un eksāmeniem?

Ļoti patīk pirms sacensībām paklausīties mūziku, kā arī uzdziedāt, lai nomierinātos. Pirms eksāmeniem man rituālu nav, iepriekšējā vakarā kārtīgi samācos un tad eju rakstīt. ;)

Kāds ir tavs moto?

~Smags darbs uzveic talantu~

 

Dalīties