Aizvadītajās brīvdienās Tartu (Igaunija) norisinājās pirmais Starptautiskās universitāšu sporta federācijas čempionāts spēka trīscīņā. Latvijas Universitāti (LU) pārstāvēja Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes programmas „Sporta zinātne“ studente Marija Ločmele. Kopvērtējumā Marija ieguva 11. vietu.   

Starptautiskajās sacensībās piedalījā apmēram 250 studentu no 22 universitātēm. Marija pietupienu veica ar 132,5 kilogramiem, kas bija jauns Latvijas sieviešu studentu rekords, kā arī “open” grupas rekords. Savukārt, uzspieda viņa 77,5 kilogramus. 142,5 kg bija Marijas rezultāts vilkmē, kurš bija Latvijas studenšu un “open” grupas cienīgs rekords. Kopsummā Ločmele sevi izaicināja ar 352,5 kg, ierindojoties 11. vietā. 

LU studente atzīst, ka šīs nebija viņas veiksmīgākās sacensības, bet priecājas par rekordu labošanu: “piedalījos Pasaules studentu čempionātā spēka trīscīņā Tartu, Igaunijā. Gatavošanās periods bija smags, tāpēc negaidīju izcilus rezultātus. Tomēr startējot izdarīju visu, kas bija spēkos sacensību dienā. Pietupienā pacēlu 132.5 kg, spiešanā guļus - 77.5 kg un vilkmē - 142.5 kg. Vilkmē smagā cīņā pacēlu 150 kg, bet diemžēl tehniskas kļūdas dēļ piegājiens netika ieskaitīts. Šoreiz sacensības bez personīgajiem rekordiem, bet izdevās labot divus Latvijas rekordus - pietupienā un kopsummā. Ieguvu 11. vietu." 

Sveicam!

 

Dalīties