Foto: Latvijas Biatlona federācija

27. jūlijā, Cēsu slēpošanas un biatlona centrā tika aizvadīts Latvijas čempionāta vasaras biatlona pirmā kārta. Šajās sacensībās starp Latvijas labākajiem biatlonistiem starētja ar LU students un Duālās karjeras sportists Renārs Birkentāls.  

Uz starta līnijas 15 kilometru distancē ar četrām šaušanām stājās 3 labākie Latvijas biatlonisti Renārs Birkentāls, Edgars Mise un Aleksandrs Patrijuks. Renārs Birkentāls 15 kilometru garo distanci veica ar otru labāko laiku 44:13min un šaušanā pieļāva 5 kļūdas, iegūstot soda laiku 3:45 minūtes. Tas neliedz kopvērtējumā uztsādīt labāko rezultātu - 47:58min. Aleksandrs Patrijuks uzstādīja ātrāko laiku (41:59min), kurā tika pieveikta 15 kilometru garā distance, taču ar 9 kļūdas šaušanā, viņu ierindoja otrajā vietā. Edgars Mise distancē pavadījā 45 minūtes un 1.3 sekundes, kā arī pieļāva 5 kļūdas šaušanā un rezultātā izcīnīja 3. vietu.  Renārs atzinīgi novērtē savas šaušanas prasmes: "pagājušās nedēļas nogalē,  Cēsu biatlona trasē norisinājās Latvijas čempionāts vasaras biatlonā, kur sacentāmies 15km individuālajā distancē. Sīvā cīņa izdevās izcīnīt uzvaru pateicoties ne izcilai, bet labai šaušanai. Tasē nebiju pats ātrākais, jo tikko biju atgriezies no intensīvas treniņu nometnes Bulgārijā un sajūtas trasē bija smagas. Bet par cik individuālajā distancē par katru netrāpītu mērķi liek klāt laika sodu, šajā gadījumā 45sek, gala rezultātā izdevās izcīnīt uzvaru un kļūt par Latvijas čempionu."

Šo sacensību galvenais mērķis bija iegūt pēc iespējas labāku rezultātu un ceļazīmi uz Pasaules čempionātu vasaras biatlonā, kas augusta beigās norisināsies Igaunijā, Otepē. 

Sveicam ar 1.vietu un vēlam veiksmi gan ziemas, gan vasaras sezonā! 

 

 

 

Dalīties