Valters Lapiņš Latvijas Universitātē (LU) studē bakalaura studiju programmā “Biznesa vadība”. Ārpus studijām Valters spēlē florbolu “LU/FS Masters” komandā. Kamēr notiek gatavošanās process nākamajai sezonai, izmantosim iespēju uz iepazīsim Duālās karjeras sportistu labāk.

Florbols bija apzināta izvēle vai nejaušība? Kā uzsāki savas sportista gaitas?

Florbolu sāku spēlēt 9 gadu vecumā pilnīgi nejauši. Pirmstam bija izmēģinājis vairākus citus sporta veidus – peldēšana, vieglatlētika un hokejs. Pēc hokeja gaitām ģimene domāja, kur lai pavadu brīvo laiku pēc skolas. Svaru kausi noliecās florbola virzienā kā laba alternatīva hokejam. Pirmais treniņš tika aizvadīts pie mana šī brīža galvenā trenera A. Pīlupa par ko man viņam jāsakās paldies! Tajā laikā gribētāju bija ļoti daudz un grupas bija aizpildītas, tomēr vietu man atvēlēja.

Cik daudz laika ikdienā pavadi treniņos?

Ikdienā treniņu process notiek 3-4 reizes nedēļā. Katrs treniņs norisinās pusotru stundu. Vasarā šie treniņi tiek izbalancēti, taču sezonas laikā lielāka priekšroka tiek dota tehnikas un metienu treniņiem.

Kuru uzskati par savas sportista karjeras augstāko punktu?

Vienu spilgtu notikumu ir grūti izcelt. Domāju, ka augstākais punkts būtu pagājušā sezonā, kad ar komandu izdevās izcīnīt zelta godalgas un čempionu titulu Latvijas virslīgā. Tomēr spilgti atmiņā arī palika U-19 Pasaules čempionāts, kur ar saviem vienaudžiem izdevās izcīnīt 5. vietu pasaulē. Šie abi notikumi ir palīdzējuši sevi pilnveidot un gūt lielākas ambīcijas nākotnei.

Kāpēc izvēlējies studēt Latvijas Universitātē un kāpēc tieši šajā programmā?

Izvēlējos studētu Latvijas Universitātē, jo komandai ar augstskolu gadu laikā ir izveidojusies laba sadarbība. Treneri pēc vidusskolas man piedāvāja par šādu iespēju, tapēc izmantoju šādu lielisku studiju un sporta apvienošanu. Vienmēr ir interesējis kā tikai pamēģinot no nekā var izveidot ideju, kas var mainīt vairāku cilvēku skatu un ikdienu.

Smieklīgākais atgadījums treniņos vai sacensībās?

Ir grūti izcelt vienu smieklīgu atgadījumu, jo ar komandu tiek pavadīts tik daudz laika, ka tā ir izveidojusies kā otrā ģimene un katra diena treniņos vai sacensībās tiek jokots par dažādām tēmam. Vienmēr kāds no komandas biedriem parūpējas, lai būtu jautri un vēlme vienmēr atgriezties!

Kādi, tavuprāt, ir lielākie plusi apvienojot studijas ar sportu izmantojot Duālo karjeru?

Es uzskatu, ka tā ir vienreizēja iespēja sasniegt divreiz vairāk nekā to nedarot. Iegūt prieku no sacensībām un treniņiem, līdz jauniem draugiem un zināšanām. Kā arī tas palīdz norūdīties saskaroties ar dažādām negaidītām problēmām dzīvē. Vēl man Duālā karjera ir palīdzējusi ļoti plānot savu laiku un attiekties pret lietām atbildīgi.

Kāda ir tava veiksmes atslēga, lai gūtu augstus sasniegumus sportā?

Mani veiksmes faktori sportā ir neatlaidība, ticība sev un vēlme vienmēr tiekties pēc kaut kā augstāka, jo labāk, lai mērķis ir pārāk augsts un to nesasniedz, nekā mērķis ir nolikts zemu un to sasniegt ir elementāri.

Kādi ir tavi nākotnes plāni gan sportā, gan akadēmiskajā ziņā?

Mani nākotnes plāni ir turpināt būvet pakāpienu pa pakāpienam, vienmēr stāties pretī izaicinājumiem, lai katru dienu būtu iespēja izkāpt no komforta zonas.

Novēlējums sev!

Tu tuvojies, tapēc tas kļūst grūtāk! ;)

Dalīties