Sestdien un svētdien (6. un 7. jūlijā) Valmieras Jāņa Daliņa stadionā 30. Reizi notika “Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā” un Baltijas komandu čempionāta sacensības 61. Reizi. Šajās vērienīgajās sacensībās uz starta līnijās stājās arī 6 Latvijas Universitātes (LU) studenti.

LU programmas “Komunikāciju zināte” studente Emiija Ivule startēja 400m barjerskrējienā, kurā izcīnīja 3. vietu ar laiku 1:00.80. Emmijai šis bija ļoti veiksmīgs starts, kurā uzstādīja savu personīgo rekordu. Lielāko spēku šodien esot devusi tieši ģimene: “esmu apmierināta ar sasniegto rezultātu Valmierā. Lieliska atmosfēra un atbalsts no ģimenes noteikti bija tas, kas šodien deva man papildus spēkus noskriet par sekundi ātrāk.”

Arī Kitija Zaula veica 400m barjerskrējiena distanci, kurā finišēja ceturtajā pozīcijā ar rezultātu 1 minūte un 01.57 sekundes. Kitija savus spēkus pārbaudīja arī jauktajā 4x400m stafetē, kurā kopā ar cīņu biedriem ieguva 3. vietu. Jauktās stafetes finiša laiks bija 3:27.08min. Kitija ir ļoti apmierināta ar savu sniegumu it īpaši 4x400m stafetē: "man bija patiess prieks un laime startēt jau trešo reizi šajās sacensībās, lai arī šoreiz bez medaļas savā disciplīnā- 400m barjerās, toties man izdevās sasniegt augstvērtīgu rezultātu, labāku nekā tas bija izdevies startējot iepriekšējās reizēs. Man prieks, ka konkurenšu rezultāti ir auguši, ka izcīnīt vietu uz pjedestāla vairs nav tik viegli. Neilgi pēc 400m/b palīdzēju 4x400m jauktajā stafetē, kur piekāpāmies abām Baltijas valstīm, tomēr arī ar savu sniegumu stafetē lepojos, jo pirmoreiz savu etapu veicu zem 56 sekundēm. Esmu ļoti lepna par sevi, jo šosezon startēt vispār nebija paredzēts, tagad nopelnīta atpūta."

Lodes grūšanas sektorā LU pārstāvēja Luīze Geistarde, kurā pēc veiksmīgā starta ieguva 5. vietu. Viņas rezultāts bija 13.74 metri.

Artūrs Ozols disku aizmeta 44.75 metrus tālu, kas ļāva ierindoties 6.vietā. Artūrs atzīst, ka viņa galvenais mērķis bija uzlabot savu personīgo rekordu: "Latvijas čempionātā mans galvenais mērķis bija iegūt otro vietu, lai nodrošinātu sev vēl vienu starta iespēju Prezidenta balvā. Papildus tam, mērķēju uz jaunu personisko rekordu, un esmu priecīgs, ka tas izdevās – kaut tikai par nieka 5 centimetriem. Šis ir olimpiskais gads, un galvenās sacensības notiek sezonas pirmajā pusē, tādējādi sezona ir bijusi samērā īsa. Pēc treniņu plāna, Latvijas čempionātā tika paredzēts augsts rezultātu uzlabojums, tomēr, ņemot vērā īso sezonu, priekšroku devu darbam. Darbs ir fizisks un prasa daudz spēku un enerģijas, kas ietekmēja treniņu intensitāti. Tomēr tas viss ir ar mērķi – lai varētu aizvadīt nopietnāku ziemas sagatavošanās procesu (finansiāli) un sasniegt izvirzītos mērķus nākošajā sezonā."

110m barjerskrējienu veica Raivo Bunde, kurš šogad absolvēja LU programmu “Tiesību zinātne”. Ar rezultātu 15.36 sekundes viņš ierindojās 6. vietā. Pats sportists komentē atmosfēru un sajūtas pēc seszonas noslēguma: "ļoti forša atmosfēra un bija gods startēt Latvijas izlasē. Pēc sājutām, iespējams, nebiju labākajā formā, taču rezultāts bija diezgan tuvu personīgajam, bet bija liels pretvējš, kas, visticamak, neļāva sasniegt augstāku rezultātu. Ļoti labs sezonas noslēgums."

Lēkšanas sektorā vairākas medaļas izcīnīja Sandis Dzenītis. Tāllēkšanā Sandis ieguva bronzas medaļu ar rezultātu 7.32 metri. Arī šajās sacensībās LU students trīssoļlēkšanā izcīnijā 1. vietu un čempiona titulu ar rezultātu 15.67 metri. Pats Sandis atzīst, ka piedzīvojis vairākas neveiksmes: "6. un 7. jūlijā man bija gods pārstāvēt Latviju valsts prezidenta balvas izcīņas sacensībās divās disciplīnās - tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā. Pirmajā dienā bija starts tāllēkšanā, kur man par pārsteigumu, izpildot vizuāli tehniski neveiksmīgus lēcienus, izdevās sasniegt jaunu personīgo rekordu (7.32m) un kopvērtējumā iegūt 3. vietu. Nākamajā dienā sekoja sacensības trīssoļlēkšanā, kur vēl jo vairāk vēlējos tiekties pēc jauna personīgā rekorda. Diemžēl katrā lēcienā bija pa kādai tehniskai nepilnībai un kāroto 16m atzīmi sasniegt neizdevās. Neskatoties uz to man ir liels prieks, ka ar sasniegto rezultātu (15.67m) bija pietiekami, lai šogad kļūtu par Baltijas čempionu. Priecē, ka arī citi LU sportisti godam pārstāvēja Latviju šajās prestižajās, un iespējams, pēdējās prezidenta balvas izcīņas sacensībās."

 

Sveicam visus ar lieliskajiem rezultātiem un vēlam medaļām pilnu sezonu!

Dalīties