Laika posmā no 27. aprīļa līdz 31. maijam norisinājās aktīvās atpūtas pasākums “LU Pavasara velo foto orientēšanās 2024”, kurā varēja piedalīties jebkurš Latvijas Universitātes students vai darbinieks kopā ar saviem draugiem vai ģimenes locekļiem.

Pasākuma ietvaros komandu galvenais mērķis bija, ar velosipēdiem dodoties pa skaistajiem Ķekavas novada veloceliņiem, iegūt pēc iespējas vairāk punktus, atrodot norādītos kontrolpunktus un izpildot uzdotos uzdevumus. Punktus bija iespējams iegūt visiem komandas dalībniekam nofotografējoties pie kontrolpunktiem un/vai izpildot uzdotos uzdevumus.

Kopumā tika izveidoti 40 kontrolpunkti, kas veidoja 35 kilometru garu veloceļu pa Ķekavas novadu. Par katru atrasto objektu komandai tika piešķirti 2 vai 3 punkti, atkarībā no meklējamā objekta veida. Visi 40 objekti tika sadalīti 2 daļās – 20 objekti bija lokāciju objekti, kuru bildes palīdzēja izveidot komandas dienas velo maršrutu (šiem objektiem bija diezgan viegli pēc bildes noteikt atrašanās lokāciju), bet 20 bija pa ceļam atrodamie objekti, kuri atradās starp lokāciju objektiem, un kurus varēja atrast intensīvi vērojot apkārtni, braucot no viena lokāciju objekta uz otru. Lokāciju objekti bija novērtēti ar 2 puntkiem, bet pa ceļam atrodamie objekti tika novērtēti ar 3 punktiem, kas nozīmēja, ka, atrodot visus objektus, varēja iegūt 100 punktus. Starp lokāciju objektiem bija tādi objekti, kā, piemēram, Rāmavas muižas zīme, Katlakalna bibliotēkas uzraksts un zirgu sētas “Dārziņi” uzraksts. Starp pa ceļam atrodamajiem objektiem varēja atrast dažādus graffiti zīmējumus, Ķekavas vistas, senu ūdens tvertni un daudzus citus interesantus objektus. Kā parasti LU foto orientēšanās sacensībās, punktus varēja iegūt arī izpildot papilduzvedumus – par bildi ar 2 zirgiem varēja iegūt 3 punktus, par bildi ar 2 govīm varēj aiegūt 5 punktus, bet par video, kurā tiek nofilmēta Ķekavas sporta stadiona tiltiņa šķērsošana, varēja iegūt vēl papildus 5 punktus. Maksimālais iegūstamais punktu skaits šajās sacensībās bija 113 punkti.

Kopumā šī gada velo foto orientēšanās sacensībās piedalījās 6 komandas. Trešo vietu šajās sacensībās ar atrastiem 16 lokāciju objektiem, 9 pa ceļam atrodamajiem objektiem un izpildītu 1 papilduzdevumu, kopumā iegūstot 64 punktus, ieguva komanda “Braucam kopā”. Otro vietu ar atrstiem 12 lokāciju obejktiem, 14 pa ceļam atrodamajiem objektiem un izpildītiem 2 papilduzdevumiem, kopā iegūstot 73 punktus, ieguva komanda “Velodrāma”. Uzvaru šajās sacensībās ar atrastiem 17 lokāciju objektiem, 19 pa ceļam atrodamajiem objektiem, bet bez izpildītiem papilduzdevumiem, kopā iegūstot 90 punktus, izcīnīja komanda “Riska faktors”.

Uzvarētāju komandas dalībniece Maija Bēma izteicās atzinīgi par aizvadīto velo foto orientēšanos: “Mēs ar kursa biedrenēm nolēmām izmantot 1.maija lielisko laiku, lai dotos LU velo foto orientēšanā! Tas mums bija kā saliedēšanās pasākums, jo šis mums ir vēl tikai pirmais gads studentu lomās. Maršruts bija ļoti interesants un paveicams dotajā laikā. Neiztika arī bez piedzīvojumiem, kuri vienmēr dod pieredzi. Tas, ka izcīnījām 1.vietu mūs tiešām pārsteidza, bet noteikti esam to pelnījušas :)! Vēlamies piedalīties arī nākamgad un ieteiktu to darīt arī citiem!".

Paldies visiem dalībniekiem par piedalīšanos!

Dalīties