Avots: CEV

No 13. līdz 16. jūnijam Jūrmalā tik aizvadīts “Nāciju kauss 2024”, kurā par ceļa zīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm cīnījās arī Latvijas Universitātes students un duālās karjeras pludmales volejbolists Artūrs Rinkevičs.  

Izlozē tika noskaidrots, ka mūsu pludmales volejbolisti cīnīsies D grupā pret Zviedriju un Beļģiju, par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. 13. jūnijā tika aizvadītas pirmās spēles pret Beļģijas izlasi, pirmajā spēlē Bedrītis/Rinkevičs izcīnīja uzvaru 2-1, taču otro dienas spēli pret Beļģiju aizvadīja Pļaviņš/Fokerots, kuri ar rezultātu 2-1 ieguva vēl vienu uzvaru. Beļģus atstājām sagrautus ar rezultātu 2 pret 0.

Dienu vēlāk pludmales volejbolisti stājās pretī Zviedrijas izlasei. Kā jau ierasts pirmo dienas spēli aizvadīja duālās karjeras sportists Artūrs Rinkevičs ar pārinieku Ardi Danielu Bedrīti. Puiši lieliskā cīņā ieguva uzvaru 2-1, taču nedaudz vēlāk otrs latviešu pāris piekāpās Zviedrijas izlasi. Rezultāts starp Latviju uz Zviedriju bija 1-1 un zelta sets tika uzticēts Bedrītim/Rinkevičam, kurā viņi izcīnīja uzvaru pār Zviedrijas izlasi. Šī bija ceļazīme pusfinālam, kurā bija jāmērojas spēkiem ar Vācijas izlasi.

Sestdien ceturtdaļfinālā spēkiem bija jāmērojas ar turnīra favorītiem vāciem. Diemžēl, Vācijas izlases komanda veselības apsvērumu dēļ bija spiesta atteikt spēli un ciest tehnisko zaudējumu, kā rezultātā Bedrītis/Rinkevičs pusfinālā varēja atbalstīt otru Latvijas komandu. Pļaviņš/Fokerots spēlē pret Vāciju cieta zaudējumu, bet zelta setā izrāva uzvaru ar kopējo rezultātu 2 pret 1 Latvijas labā.

16. jūnijā tika aizvadītas pusfināla spēles, kurās bija jātiekas ar Austrijas izlasi. Latvijas Universitātes biznesa vadības students ar pārinieku spraigā cīņa ar rezultātu 1-2 piekāpās austriešiem. Arī Pļaviņš/Fokerots cieta zaudējumu pret Austriju, kas nozīmēja neiekļūšanu Nāciju kausa finālā.

Artūrs par nozīmīgo fanu atbalstu un sapņa piepildījumu: “Pēdējā aizvadītā nedēļa ir bijusi emociju pārpildīta. Spēlēt Latvijā, savu fanu priekšā, ir  sapnis piepildījies. Šoreiz diezgan sāpīgs zaudējums Austrijas valstsvienībai un noslēdzam turnīru pusfināla fāzē. Šoreiz OS bez Latvijas komandas vīriešu pludmales volejbolā. Paldies visiem par atbalstu un labajiem vārdiem!”.

Lepojamies ar Latvijas pludmales volejbola izlasi it īpaši mūsu studentu un sportistu Artūru Rinkeviču! Vēlam veiksmi turpmākajā sezonā!

Dalīties