Publicitātes foto.

Piektdien, 7.jūnijā, Latvijas Universitātes (LU) atpūtas bāzē “Ratnieki”, norisinājās ikgadējās LU Darbinieku sporta spēles 2024. Šogad sporta spēles pulcēja 17 komandas ar rekordlielu dalībnieku skaitu – apmēram 480 -, kuru vidū bija arī komandas, kuras sporta spēlēs piedalās pirmo reizi. Kopumā ar dalībniekiem, organizatoriem un atbalstītājiem sporta spēles pulcēja vairāk nekā 500 cilvēku.  

Ar LU rektora Gundara Bērziņa uzrunu un kopīgu jautru iesildīšanos, kuru vadīja fitnesa trenere Ineta Miškuna, tika atklātas tradicionālās Darbinieku sporta spēles. Pēc atklāšanas tika dots starts komandu un individuālajām disciplīnām. Šogad sporta spēļu dalībniekiem bija plašas iespējas pavadīt aktīvu, piepildītu dienu. Starp 21 disciplīnu sev interesējošu nodarbi varēja atrast ikviens, gan intelektuālis, gan aktīvs sportotājs. Disciplīnu starpā bija gan klasiskie sporta veidi un galda spēles kā ielu basketbols, volejbols, krokets, Scrabble un Karakum. Netradicionālo aktivitāšu vidū bija Zvaigžņu kari (lāzertags), cilvēku galda futbols, Cornhole, sērfošana, Wipeout, ripu spēle, milzu galda teniss, saliedējošās krūzītes, veiklā bumbiņa, lokšaušana, kubiks rubiks, karstais kartupelis, šūpošanās meistars un e-sports. Gaidīts notikums gandrīz pašā dienas izskaņā bija lielā stafete un kapteiņu cīņas. Paralēli visas dienas aktivitātēm bērniem bija iespēja kārtīgi izlēkāties piepūšamajās atrakcijās un apgleznot sejas.

Kapteiņu cīņas vienmēr ir gaidīta un satraucoša sporta spēļu disciplīna. Kā ierasts, tā norisinājās trīs posmos. Pirmajā posmā visi kapteiņi nostājās vienā kolonnā un pēc starta signāla, klausot tiesneša norādījumiem, leca uz “jā” vai “nē” pusi. Tādā veida tika noskaidroti astoņi izveicīgākie un ātrāk reaģējošie komandu kapteiņi, kas savas spējas varēja pārbaudīt tālāk. Otrajā posmā astoņi labākie komandu kapteiņi devās wipeout trasē, kur pēc iespējas ātrāk bija jāpārvar četras piepūšamās bumbas. Četri kapteiņi ar labāko laiku iekļuva noslēdzošajā kārtā, lai cīnītos par kapteiņu cīņu uzvarētāja godu. 3. posmā četriem kapteiņiem bija iespēja pārbaudīt savas paukošanas spējas. Divi komandu kapteiņi, stājoties pretī viens otram, centās ar koka miniatūras cilvēku, kuram rokā bija adata, pārspridzināt pretējās komandas balonu, kurš atradās otras komandas koka cilvēciņam uz galvas.

Pie uzvarētāju titula 2024. gada LU Darbinieku sporta spēlēs tika komanda “Lāča spēks” ar apaļiem 300 punktiem, taču otrajā vietā ar viena punkta pārsvaru pār 3. vietu ierindojās “LUFI” ar 285,5 punktiem. Godpilno 3. vietu ieguva “Cilvēcīgais nomināls” ar iegūtiem 284,5 punktiem.

Pēc Sporta spēlēm komandas "Lāča spēks" kapteinis Jānis Cīmurs atklāja savas komandas uzvaras atslēgu: "Prieks, ka ar katru gadu darbinieku sporta spēles kļūst ar vien labākas un interesantākas, ko parāda lielais dalībnieku skaits. Šogad bija ko darīt gan aktīva sporta piekritējiem, gan mazāk aktīvu sportu piekritējiem, gan galda spēļu un datorspēļu spēlētājiem. Šogad Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes kalendārā jau laicīgi paradījās, ka 7. jūnijā notiks Darbinieku sporta spēles un citus nozīmīgus pasākumus šajā datumā nedrīkst plānot, kas ļāva mums šogad savākt konkurētspējīgu komandu un izcīnīt titulu. Paldies organizatoriem un tiesnešiem par lielisko darbu! Paldies visu komandu dalībniekiem par izrādīto cīņassparu un tiekamies nākamajā gadā!"

Sporta spēļu kopvērtējums

*Kopvērtējumā gala rezultātu veidoja kapteiņu cīņas, lielā stafete + 13 disciplīnas, kurā komanda uzrādīja labākos rezultātus.

Dalīties