Foto: AFP/Scanpix

No 7. līdz 12. jūnijam Itālijas galvaspilsētā, Romā, norisinās Eiropas Čempionāts vieglatlētikā, kurā Latviju pārstāv 12 sportisti. Šo sportistu vidū ir arī divi Latvijas Universitātes studenti Agate Caune, kas piedalījās 5000 metros un Sandis Dzenītis, kas savā debijā startēja trīssoļlēkšanā.

Agate kā jaunākā dalībniece 7. jūlijā kopā ar vēl 22 dalībniecēm startēja 5000 metru distancē. Caune šogad mainīja taktiku un skrēja tempā kopā ar visām sportistēm, taču pēc 2 km nedaudz atpalika no līderu grupas un kā pati komentēja, tad pēdējie 3 kilometri bija grūti, ko viņa nebija gaidījusi. Arī astoņu mēnešu pauze un iepriekšējās sacensības Budapeštā ir likušas par sevi manīt. Taču neskatoties uz to Agate Caune finišēja 16. vietā ar rezultātu 15:28,04 minūtes.

Divas dienas vēlāk, 9. jūlijā Sandis Dzenītis debitēja Eiropas čempionātā trīssoļlēkšanā. No trīs mēģinājumiem labākais izrādījās tieši pēdējais, kad LU students un duālās karjeras sportists aizleca 15,45 metrus, kas bija arī viņa šīs sezonas labākais rezultāts. Pirmajā mēģinājumā Sandis sasniedza 14,98 metru atzīmi, taču otrais lēciens bija veiksmīgāks – 15,11 metri. Uzstādītais rezultāts gan nepalīdzēja sasniegt kvalifikācijas normatīvu (16,55 m), bet debija šāda mēroga sacensībās jau ir sasniegums.

Lepojamies ar mūsu talantīgajiem sportistiem un vēlam augstus sniegumus turpmākajā sezonā!

Dalīties