Aizvadītajā sestdienā, 25. maijā, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra (LU SC) organizēts darbinieku un viņu ģimeņu atpūtas pasākums “Darbinieku velo brauciens 2024”, kurā dalībniekiem bija iespēja doties skaistā velo izbraucienā pa Mārupes novadu, apskatot skaistākos dabas objektus Mārupes novadā.

Velo brauciena dalībnieku pulcēšanās norisinājās Rīgā, Akmensdārza autostāvvietā. Plkst. 10.15 tika organizēta iesildīšanās, lai uzreiz pēc tās varētu sākt 35 kilometru garo velomaršrutu. Maršruta laikā bija iespēja aplūkot dažādas Mārupes novada dabas vērtības – 3 mazupītes (Mārupīti, Neriņu un Dzilnupi), 4 dižkokus, kā arī citus Mārupes novada dabas objektus un tūristu piesaistes vietas.

Velobrauciena beigās visi dalībnieki tiks aicināti uz pusdienām, par ko parūpējās pasākuma organizatori – LU SC. Pēc velo brauciena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība, iespēja pabūt neformālā gaisotnē, iepazīt kolēģus un aktīvi pavadīt laiku ārā.

Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes asociētais profesors Ivars Orehovs: “Ar pateicību LU Sporta centram un enerģiski jaukajam tā pārstāvim Kalvim Kazakam piedalījos LU Darbinieku velobraucienā Mārupes novadā, braucot gan pa dabiskās un urbānās ainavas  veloceliņiem, gan arī pa dažu labu grantētu un 'trīcinošu' ceļa nogabalu - apmeklējām dižozolus, aplūkojām individuālās apbūves jaunlaiku arhitektūru, kā arī ar sapņainām domām vērojām lidmašīnu pacelšanos un nolaišanos Rīgas lidostas skrejceļa  galā. Brauciena noslēgumā visus gaidīja cienasts - izcili garda un ļoti siltajiem laika apstākļiem atbilstoši piemērota un atvēsinoša tā sauktā “latviešu/baltiešu aukstā zupa”. Veloizbraukums norisinājās dalībniekiem piemērotā tempā, kuru allaž iejūtīgi uzraudzīja Kalvis. Šāds atslodzes pasākums LU pasniedzējiem un darbiniekiem pirms saspringtā akadēmiskā gada noslēguma posma ir īsti laikā un ieteicams kolēģu  plašākam lokam.”

Sakām lielu paldies visiem pasākuma dalībniekiem un tiekamies jau nākamajos šāda veida pasākumos!

Dalīties