Foto: LU Sporta centrs.

Latvijas Universitātes (LU) Sporta centrs sadarbībā ar LU Studentu padomi jau trešo gadu deva iespēju LU darbiniekiem un studentiem piedalīties Rimi Rīgas maratonā, kas šogas aizritēja 19. maijā.  

Plašo LU komandu šogad pārstāvēja 57 studenti un 24 darbinieki, kuri savas spējas pārbaudīja gan 10  km distancē, gan 21.0975 km garajā pusmaratona distancē. Katrs dalībnieks bija ieradies ar kādu noteiktu mērķi – uzstādīt jaunu personisko rekordu, cīnīties par medaļu, izbaudīt pasākuma atmosfēru vai saliedēties ar plašo LU saimi. Agrajā rīta stundā Akmens tilta pakājē pulcējās 29 LU pārstāvji, lai plkst. 8.00 startētu pusmaratonā. Tas bija ideāls laiks, lai trasē dotos Rimi Rīgas maratona garāko distanču skrējēji, kamēr gaiss nebija uzsilis līdz solītajiem +26 grādiem. Plkst. 12.30 pie starta koridora pulcējās 52 LU sporta entuziasti, lai kopīgi iesildītos, uzmundrinātu viens otru un plkst. 12.30 kopīgi šķērsotu starta līniju 10 kilometru distancei. Ikvienu LU skrējēju trasē varēja pamanīt tumši zilā krekla dēļ, savukārt, 10 km spēcīgākos skrējēju atpazīstamības zīme bija LU karogi. Atpazīstamība bija jūtama distances garumā, kad no malām atbalstītāji motivēja ar saukļiem "LU sarauj", “aizet LU” vai studiju biedrus atbalstot personīgi.

Laikapstākļi lutināja ikvienu atbalstītāju ar +26 grādiem dienas vidū, taču skrējējiem tā bija pārāk augsta gaisa temperatūra. Par laimi visi skrējēji finišēja bez nopietniem starpgadījumiem un sasniedza izvirzītos mērķus, kā arī ieguva pamatīgu motivācijas devu stāties uz starta līnijas arī nākamgad.

„Rimi Rīgas maratona sacensībām piesakos ar mērķi - tas mani disciplinēs visu pavasari būt aktīvam, mērķtiecīgi gatavojoties sacensību svētdienai un neļaus mūžīgajām atrunām un sevis apmānīšanai ņemt virsroku. Līdz ar to droši varu teikt, ka priekš manis dalībai skrējienā galvenā vērtība ir gatavošanās procesam,“ stāsta Kārlis Dārznieks, LU Komunikācijas departamenta direktors, kuram šīs bija otrās Rimi Rīgas maratona sacensības. Neskatoties uz to, viņš atzīst, ka skriešana sacensībās ir ar svētku sajūtu. ‘’Lai arī man šogad dalība 10 kilometru distancē nebija lielākais sevis izaicinājums, tā gandarījuma sajūta pēc finiša ir neatkārtojama, vēl jo vairāk, ja mistiski ir atrasti vēl pēdējie spēki atlikušo pāris simtu metru kārtīgam uzrāvienam. Tas dod pozitīvas emocijas visai atlikušajai dienai," pacilāti atzīst LU komandas dalībnieks. Uz jautājumu, vai skriešana zem LU vārda deva kādas īpašas sajūtas, Komunikācijas departamenta direktors bija viennozīmīgs: ‘’Protams! Tas ir liels gods un lepnums! Ja vien būs tāda iespēja, arī nākotnē labprāt atsaukšos LU Sporta centra uzsaukumam startēt kopā un aicinu to darīt arī citus kolēģus!"

LU komandas dalībniece un izglītības zinātņu fakultātes studente Marta Lapiņa lepojas ar rezultātu un atmosfēru visa pasākuma laikā: “Pirmo gadu izvēlējos skriet pusmaratona distanci, lai pārbaudītu savu fizisko un psiholoģisko izturību, kā arī lai akadēmiski saspringtajā gadā atcerētos par fiziskām aktivitātēm un laiku sev. Slimošana Rimi Rīgas maratona nedēļā lika apdomāt izvirzīto mērķi par stāšanos uz 21.0975km starta līnijas, taču pieņēmu pozitīvu lēmumu. 8.00 no rīta ierodoties starta koridorā, pārņēma smaids, biju priecīga, ka varu startēt kopā ar neskaitāmiem tūkstošiem skrējēju un pasaules eliti. Skrējiena laikā priecājos par sevi un līdzjutējiem, kuri uzmundrināja visas trases garumā, kas noteikti deva papildus enerģiju tikt līdz finišam pēc iespējas ātrāk. Domāju, ka nākamgad LU ir jāorganizē ne tikai skrējēju komanda, bet arī atbalstītāji visas trases garumā. Tuvojoties finišam, karstums bija neizturams, bet pēc finiša viss tika aizmirsts un atmiņās ir atstātas tās pozitīvākās emocijas ar negaidīti labu rezultātu. Pārliecība un motivācija ir iegūta, lai nākamgad atkal startētu LU komandā.”

Novēlam ikvienam LU studentam un darbiniekam nebaidīties no izaicinājumiem un kopā startēt nākamgad, lai aktīvais un veselīgais dzīvesveids balansē ar akadēmiskajiem mērķiem!

Dalīties