Sestdien, 11. maijā, Limbažu pilsētas stadionā, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra un LU programmas “Sporta treneri” NLN 1. kursa studentu rīkots aktīvās atpūtas pasākums “LU Ģimeņu sporta diena 2024”, kurā bija iespēja piedalīties Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem kopā ar saviem draugiem un ģimenes locekļiem, kā arī citiem interesentiem.

Pasākums sākās plkst 11.00 ar pasākuma atklāšanu, kurā tika izteikta svinīgā uzruna, kā arī izklāstīta Sporta dienas programma. Līdz plkst. 12.00 visiem dalībniekiem bija iespēja savas prasmes izmēģināt individuālajās disciplīnā “Precīzā roka”, kurā ar 12 metieniem basketbola grozā bija jācenšās sakrāt pēc iespējas vairāk punktus, un stafetē “Trāpi, savāc”, kurā dalībnieki varēja pārbaudīt gan savu precizitāti, gan ātrumu. Individuālajā disciplīnā “Precīzā roka” visprecīzākā ar 12 iegūtiem punktiem izrādījās komanda “Kazaku ģimene”, bet stafetē “Trāpi, savāc” ar rezultātu 2 minūtes un 59 sekundes veiklākā bija komanda “Futbola Vilks”.

Plkst. 12.00 visas komandas tika sadalītas 2 grupās un tika aicinātas doties uz komandu sporta veidiem “Dvieļubols” un “Brīnumteniss”. A grupa sākotnēji izspēlēja grupu turnīru brīnumtenisā un pēc tam devas uz dvieļubolu, bet B grupa sāka ar dvieļubolu un pēc tam devās uz brīnumtenisu. Pēc grupu turnīriem katrā sporta veidā tika izspēlēti fināli par 1. vietu, kurā tikās abas grupas stiprākās komandas, un par 3. vietu, kurā tikās abu grupu 2. vietu ieguvējas. Dvieļubolā sīvā cīņā finālā uzvaru izcīnīja komanda “Kazaku ģimene”, bet brīnumtenisā uz augstākā pakāpiena kāpa komanda “Ātrie bruņurupuči”.

Pēc fināla spēlēm abos komandu sporta veidos visām komandām bija iespēja pārbaudīt savus spēkus individuālajā disciplīnā “ātrākais pāris”, kurā komandu pārstāvēja 2 cilvēki, un vienam no tiem bija jānes otru, skrienot apkārt konusiem. Šajā disciplīnā visus 3 pjedestāla pakāpienus aizņēma pāri no ģimenēm, kurās bija vīrieši un mazi bērni, bet visātrākais pāris izrādījās no komandas “Bērziņi ir stiprākie”.

Pēc pāru sacensībām visi pasākuma dalībnieki tika aicināti uz virves vilkšanu, kuras rezultāts neietekmēja kopvērtējumu. Sākumā visi pasākumā esošie bērni tika sadalīti 2 komandās un noteikta labākā komanda, bet pēc tam arī pieaugušie tika sadalīti 2 komandās, un savā starpā sacentās par stiprākās komandas titulu. Pirms virves vilkšanas visi dalībnieki tika iepazīstināti ar virves vilkšanas noteikumiem un tika rādīti arī paraugdemonstrējumi. Virves vilkšanas dalībnieki tika apbalvoti ar medaļām un kausiem no Latvijas Virves vilkšanas federācijas.

Pēc virves vilkšanas visi pasākuma dalībnieki tika aicināti uz apbalvošanu, kurā tika apbalvoti gan katras disciplīnas labākie, gan arī kopvērtējumā pirmo 3 vietu izcīnījušās komandas. Kopvērtējumā 3. vietu izcīnīja komanda “Ātrie bruņurupuči”, 2. vietu izcīnīja komanda “Ronis”, bet par šī gada LU Ģimeņu sporta dienas čempioniem kļuva komanda “Kazaku ģimene”.

Pēc pasākuma no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība un iespēja aktīvi pabaudīt laiku ar saviem ģimenes locekļiem.

LU sporta specialists un lektors Kalvis Kazaks, kura vadīto lekciju ietvaros tika organizēts šis pasākums, pēc pasākuma izteicās atzinīgi gan par studentu organizatorisko darbu, gan par savas ģimenes uzrādīto rezultātu pasākuma ietvaros: “Man ir liels prieks, ka nepilna laika klātienes 1. kursa studenti uzrīkoja šāda veida pasākumu, dodot iespēju visiem LU darbiniekiem un studentiem kopā ar saviem ģimenes locekļiem svaigā gaisā, saulainā dienā aktīvi un saturiski pavadīt laiku un trenēt savas sadarbošanās spējas ar saviem mīļākajiem cilvēkiem. Turklāt biju starā, ka beidzot pats varēju būt kā dalībnieks šāda veida pasākumā. Pasākums tika noorganizēts kvalitatīvi un arī balvas tika nodrošinātas pārpārēm. Runājot par savas ģimenes rezultātu, biju patīkami pārsteigts par mūsu sadarbošanās spējām dvieļubolā un precizitāti individuālajās disciplīnās. Lieliski pavadīts laiks ar ģimeni.”

Galvenais organizators Ģirts Kreics ar palīgiem pēc pasākuma izteica pateicību visiem dalībniekiem: ”Paldies visām ģimenēm, kas, spītējot stipram vējam, piedalījās mūsu kursa organizētajā pasākumā, kurā visas ģimenes tika aicinātas uz azartisku dienu ar aizraujošām netradicionālām sporta spēlēm un aktivitātēm, kas sagādāja prieku ikvienam!”

Paldies mūsu atbalstītājiem - Limbažu novada pašvaldībai, Limbažu novada Sporta skolai, Olimpiskais centrs “Limbaži”, Stelpes ūdens, RUUKKI, Macron, Latvijas Virves vilkšanas federācijai -  par sagādātajām balvām, dzeramo ūdeni ikvienam dalībniekam un t-krekliem pasākuma organizatoriem!

Dalīties