Avots: studentusports.lv

Latvijas 34. Universiādes 3×3 basketbola turnīrā piektdien, 10. maijā Rīgā, “Turības” sporta zālē sešu komandu konkurencē, vīriešu komandu finālā sacentās abas LU komandas.

Vīriešu konkurencē cīņā iesaistījās sešas komandas, jau apakšgrupu turnīros fiksējot negaidītus rezultātus, kas tieši ietekmēja izslēgšanas spēles. LU 2 sāka ar diviem zaudējumiem, bet pēcāk ceturtdaļfinālā ar 22:20 apspēlēja RSU un pusfinālā ar 18:15 uzveica LBTU. Otras grupas fināliste LU sāka ar diviem pārliecinošiem panākumiem apakšgrupā, pa tiešo iekļūstot pusfinālā. Cīņā par vietu finālā LU ar 21:19 pārspēja RTU.

Lai arī finālspēlē tikās abas LU komandas, cīņa par čempionu titulu izvērtās dinamiska un rezultatīva, uzvarētāju nosakot saspringtā galotnē. LU uzvarēja ar 21:19. Turnīra uzvaras grozu guva Daniils Smirnovs. Par izšķirošā mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva viņa komandas biedrs Rihards Aleksandrovs, kurš guva 11 punktus. Otrajā LU komandā pa sešiem punktiem guva Rainers Ļisicins un Georgs Turlais.

Mūsu dāmu basketbola komanda sieviešu konkurencē izcīnīja godpilno 3. vietu. Sieviešu komandā spēlēja Elizabete Feierberga, Beatrise Plukase, Samanta Zubova.

Dalīties