Otrdien, 7. maijā, tika aizvadīts 2023./2024. m.g. 3x3 basketbola turnīra noslēdzošais posms, kurā tika noskaidrotas šī mācību gada spēcīgākās komandas.

Šī mācību gada ietvaros norisinājās 3x3 basketbola turnīrs ar 10 posmiem. Pirmajos 9 posmos varēja piedalīties jebkurš interesents, bet pēdējā posmā tika uzaicinātas 5 šīs sezonas labākās komandas – “MegoFM”. “ZAB”, “Kam?”, “Dumpis Pārdaugavā” un “Mario Kafija&Zupiņa”. Pēdējā posmā visas 5 komandas apļa turnīrā izspēlēja katra ar katru komandu, tādejādi noskaidrojot spēcīgāko šīs sezonas komandu.

Jau pirmajās spēlēs bija sīva cīņa. Dumpis Pārdaugavā, kas ir izcīnījis visvairāk uzvaras turnīros, pirmajā spēlē ļoti sīvi cīnījās ar komandu “Kam?”, ar noslēdzošu metienu Dumpinieki izvirzījās vadībā 9:8 un turpināja cīņu par uzvaru kopvērtējumā.

Dumpim Pārdaugavā bija neparocīgs grafiks, jo jau nākamajā spēlē bija jāspēkojas ar pagājušā gada čempioniem – Mario Kafija&Zupiņa. Mario precīzie tālmetieni ātri izvirzīja vadībā un ar rezultātu 11:7 izcīnīja uzvaru.

Neveiksmīgi šo noslēguma turnīru aizvadīja komandas ZAB un MegoFM, kas visas spēles zaudēja ar lielu punktu atšķirību. ZAB komanda guva 26 punktus mazāk nekā pretinieki, taču MegoFM – 32 punktus.

Noslēdzošā vakara spēle bija starp komandām “Kam?” un “Mario Kafija&Zupiņa”. “Kam?” komandai bija nepieciešama uzvara ar 3 punktu pārsvaru, lai izvirzītos pirmajā vietā un svinētu uzvaru noslēguma turnīrā. Spēle aizritēja punkts punktā, kā arī neiztika bez asumiem, jo uz spēles ir uzvarētāja statuss. Spēle noslēdzās ar 6:6, kas vairs “Kam?” komandai nedeva iespējas uzvarēt ar sev vajadzīgo punktu pārsvaru. Spēli ļoti skaisti noslēdza “Mario Kafija&Zupiņa” spēlētājs Roberts Grīnfelds, iemetot pēdējo metienu no tālmetiena līnijas un tādejādi izcīnot savai komandai gan uzvaru noslēdzošajā spēlē, gan arī visā turnīrā.

Kā jau tika minēts, šīs sezonas LU 3x3 basketbola turnīrā 1. vietu izcīnīja komanda “Mario Kafija&Zupiņa”, kurā spēlēja Toms Ķierpe, Roberts Grīnfelds, Mariss Bernāts un Sandis Antoms. Otro vietu šajā sezonā izcīnīja komanda “Dumpis Pārdaugavā”, kurā spēlēja Artūrs Viestards Konderko, Gaitis Leiskins, Niks Rožukalns un Edvards Emīls Liberts. Bet trešo vietu izcīnīja komanda “Kam?”, kurā spēlēja Marks Sutika, Artūrs Palamarčuks, Kristaps Briks-Dravnieks un Artjoms Mačulis. Pēc spēlēm tika pasniegta arī ssezonas vērtīgākā spēlētāja balva, ko ieguva komandas “Mario Kafija&Zupiņa” līderis Roberts Grīnfelds.

Paldies visiem, kas šogad piedalījās LU 3X3 basketbola mini turnīros un radīja iespēju sev un citiem studiju laikā atslēgties un izbaudīt laiku uz basketbola laukuma! Tiekamies jau nākamajā mācību gadā!

Dalīties