Aizvadītājā piektdienā, Jelgavā norisinājās Latvijas Universiādes sacensības vieglatlētikā, kurās augstvērtīgus rezultātus uzrādīja sekojoši LU sportisti: Auce Mūrniece, Līga Vecbērza, Raivo Bunde, Kārlis Romanovskis, Marta Špundzāne un Annika Elizabete Upīte.

Latvijas Studentu universitādē tikās Latvijas augstākās izglības iestāћu studenti - vieglatlēti, lai savstarpēji sacenstos un pārstāvētu savu universitāti. LU vieglatlētiem izdevās pierādīt savu talantu un apņēmību, izcīnot vairākas godalgotas vietas.

Zelta godalgu izcīnīja Līga Vecbērza, uzvarot 100m skrējienā.

Divas augstākās godalgas izcīnīja Auce Mūrniece, uzrādot labākos rezultātus lodes grūšanā un diska mešanā.

Auces Mūrnieces komentārs par aizvadītajām sacensībām: "Latvijas Universiāde katru gadu ir vasaras sezonas atklāšanas sacensības. Jāsaka, ka šajā reizē uzsvars bija uz rezultātiem, nevis medaļām, jo katra nākamā nedēļa nāk ar arvien svarīgākiem startiem. Līdz ar to, nevaru teikt, ka esmu pārāk apmierināta, taču, neskatoties uz vairākām mikrotraumām, izdevās labot personīgo rezultātu diska mešanā, tāpēc varu teikt, ka turpmāk sagaidāmi arvien labāki rezultāti. 

Prieks arī par citiem LU sportistiem, kas par spīti ne visai siltajiem laikapstākļiem piedalījās un izcīnīja godalgotās vietas. Mēs esam un būsim stipra un saliedēta komanda!"

Raivo Bunde individuāli uzvarēja tāllēkšanas sacensībās.

Kārlis Romanovskis izcīnīja 3. vietu 100m skrējienā.

3. vietu 1500m skrējienā izcīnīja Marta Špundzāne

Annika Elizabete Upīte šķēpmešanā ieguva godalgoto 3. vietu.

Paldies visiem sportistiem par augstvērtīgiem rezultātiem un LU goda pārstāvēšanu!

Novēlēsim mūsu vieglatlētiem veiksmīgus startus SELL spēlēs Lietuvā, kuras norisināsies jau šīs nedēļas nogalē.

Dalīties