Sestdien, 10. februārī, Rīgā, Bumbu kalniņa apkārtnē, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts darbinieku un viņu ģimeņu atpūtas pasākums “LU Darbinieku ziemas pārgājiens 2024”, kurā dalībniekiem bija iespēja doties skaistā pārgājienā pa skaistu meža ceļu Rīgā ar dažādām aktivitātēm pārgājiena laikā.

LU Darbinieku pārgājieni kopš 2021. gada ir neatņemama LU aktīvās atpūtas un sporta dzīves sastāvdaļa. Šis bija jau devītais LU Sporta centra rīkotais darbinieku pārgājiens, iepriekš dodoties pārgājienos pa Tukuma novadu, Siguldas apkārtni, Carnikavas apkārtni, Kandavas apkārtni, Ozolnieku apkārtni, Gaujas Nacionālo parku Cēsu pusē, Strēlnieku takām Ložmetējkalna apkārtnē un apejot apkārt Garezeriem. Šoreiz tika izvēlētas Rīgas apsnigušās meža takas Bumbu kalniņa apkārtnē.

Dalībnieku pulcēšanās notika autostāvvietā pie Bumbu kalniņa trepēm, sākot no plkst. 10.50, bet jau plkst. 11.00 tika sākta iesildīšanās pirms 10,5 kilometru garā pārgājiena. Pārgājiena maršruts veda pa skaistām meža takām ar iespēju pārgājiena beigās uzkāpt Bumbu kalniņa skatu tornī.

Pēc pārgājiena visi dalībnieki tika aicināti uz siltu zupu un tēju, par ko parūpējās pasākuma organizatori – LU Sporta centrs.

Pēc pārgājiena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība, iespēja pabūt neformālā gaisotnē, iepazīt kolēģus un aktīvi pavadīt laiku ārā.

Latvijas Universitātes Bibliotēka Krājuma izmantošanas un attīstības departamenta informācijas speciāliste Laima Vēdīķe “Ziemas pārgājienā piedalījos pirmo reizi. Laiks bija labs un nebija lielie mīnusi, ko solīja. Pārgājienā piedalījās arī vairākas kolēģes, ar kurām strādāju kopā ikdienā, un tagad varējām pabūt kopā neformālā vidē. Šī ziemas pārgājiena laikā bija lieliska iespēja pabūt Rīgas apkaimē, kurā līdz šim nekad agrāk nebiju bijusi un pat nezināju par to. Tur bija arī skatu tornis, kurā varēja uzkāpt. To gan es neizdarīju ziemas dēļ, bet pieņēmu lēmumu, ka atgriezīšos šajā vietā vasarā kopā ar visu ģimeni, un tad gan mēs uzkāpsim tornī, līdz ar to LU pārgājieni ir lieliska iespēja uzzināt, kur ceļojot atgriezties vēl un izpētīt konkrēto vietu plašāk. Paldies par to.”

Latvijas Universitātes Projektu atbalsta centra projektu vadītāja Gundega Vizule: " Liels paldies par labi organizēto LU darbinieku pārgājienu sestdien, 10. februārī! Ir lieliski, ka LU tiek organizēti šādi pasākumi darbiniekiem. Laba kompānija, kvalitatīva un aktīva atpūta, skaistu ainavu baudīšana – pozitīvu emociju lādiņš garantēts. Man šis bija pirmais LU pārgājiens, bet labprāt piedalīšos arī citos pārgājienos.”

Paldies visiem dalībniekiem par dalību pārgājienā un tiekamies jau nākamajā pārgājienā, 13. aprīlī!

Dalīties