Aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijā, Altenbergas trasē, norisinājās Pasaules kausa 5. posms kamaniņu sportā. Tajā zelta un sudraba medaļas izcīnīja Latvijas Universitātes Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes studente Elīna Ieva Vītola.

Vispirms, svētdien no rīta, norisinājās sieviešu vieninieku braucieni. Kā ierasts Pasaules kausa posmos, katrai sportistei ir 2 braucieni, un kā gala rezultātu vērtē abu braucienu kopsummu. Pirmajā braucienā Latvijas Universitātes studente Elīna Ieva Vītola ierindojās 15. vietā. Otrā brauciena laikā sāka līt lietus, bet Elīna to spēja izmantot savā labā, otrajā braucienā ierindojoties 3. vietā, bet kopsummā iegūstot 2. vietu un sudraba medaļu.

Mazliet vēlāk norisinājās kausa posma komandu stafete. Tajā Elīna Ieva Vītola startēja kopā ar Kristeru Aparjodu, vīriešu divnieku Bots/Plūme un sieviešu divnieku Upīte/Bogdanova. Latvija startēja kā trešā astoņu komandu konkurencē. Pirmā no komandas startēja Elīna. Pēc Elīnas brauciena Latvija atpalika no tā brīža līdervienības Rumānijas 0,123 sekundes, taču pēc tam Bots/Plūme, Aparjods un Upīte/Bogdanova iekrāja Latvijas komandai 1,856 sekundes lielu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Nostartējot visām komandām, Latvija bija uzrādījusi visātrāko rezultātu ar laiku trīs minūtes un 14,445 sekundes, tuvāko sekotāju, ASV komandu, apsteidzot par 1,003 sekundēm, tādejādi izcīnot 1. vietu un zelta medaļas.

Apsveicam Elīnu ar izcilajiem sasniegumiem!

Dalīties