Foto: No Elīzas arhīva

Mūsu duālās karjeras sportiste un studente Elīza Madsena startēja Pasaules augstskolu orientēšanās uz slēpēm čempionātā (World university ski-otienteering championships), kurā startēja dalībnieki no dažādām pasaules augstskolām. Elīza startēja 3 distancēs - sprintā, iedzīšanā un vidējā distancē.

2.3 km sprintā, Elīza 35 dāmu konkurencē izcīnīja 20. vietu ar rezultātu 16,23 minūtes. Nākamajā dienā norisinājās iedzīšanas disciplīna, kurā Elīzai izdevās pakāpties uz 19. vietu.  Vidējā distancē bija jāveic 8.6 km gara distance, kuru Elīzai izdevās pievarēt 52,42 minūtēs, ierindojot 23. vietā.

Elīzas komentārs par sacensībās pieredzēto:

"Sacensībās piedalījos sprinta, iedzīšanas un vidējā distancē, kuras visas bija fiziski izaicinošas, jo notika kalnos (1450 metrus virs jūras līmeņa), kā arī sarežģītas, jo sagatavotais slēpošanas špūru tīkls bija ļoti blīvs un vajadzēja pievērst daudz uzmanības tieši orientēšanās daļai. Katrās sacensībās vajadzēja vienlaicīgi izvēlēties labāko variantu uz kontrolpunktu un  ātri un veikli to izbraukt. Šajās sacensībās ieguvu lielisku pieredzi un prasmes, kas noderēs jau šī gada pasaules junioru čempionātā, Austrijā, kā arī nākamā gada Universādē, kas notiks Itālijā, kur ceru piedalīties. Emocijas, ko guvu šajās sacensībās bija lieliskas - viss bija ļoti labi organizēts, sacensības kvalitatīvas un interesantas."

Priecājamies par Elīzas panākumiem un vēlam spēku un enerģiju pasaules junioru čempionātam!

Dalīties