Sestdien, 10. februārī, norisināsies Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts darbinieku un viņu ģimeņu atpūtas pasākums “Darbinieku ziemas pārgājiens 2024”, kurā dalībniekiem būs iespēja doties skaistā pārgājienā pa skaistu meža ceļu Rīgā ar dažādām aktivitātēm pārgājiena laikā.

Dalībnieku pulcēšanās notiks autostāvvietā pie Bumbu kalniņa, Rīgā, Apakšgrāvja ielā 4 (kooridinātes var iegūt šeit), sākot no plkst. 10.50, bet starts paredzēts plkst. 11.00. Uz pārgājienu iespējams doties, izmantojot Rīgas satiksmes 36. vai 56. autobusu un izkāpt pieturā “Bumbu kalniņš”. No sabiedriskā autobusa pieturas pārgājiena dalībnieku pulcēšanas vietai ir 450 metru gājiens pa Apakšgrāvja ielu. Dalībniekiem, kas ierodas pulcēšanās vietā ar automašīnu, varēs to novietot pie laukumā pie Bumbu kalniņa trepēm vai Apakšgrāvja ielas malā.

Pārgājiena maršruts vedīs pa Bumbu kalniņa apkārtni. Pirms 100 gadiem tur notikušas asas sadursmes starp Latvijas brīvības cīnītājiem un bermontiešiem. Bumbu kalniņā bija iekārtots Latgales divīzijas komandpunkts, no kura 1. novembrī pulkveža Krišjāņa Berķa vadībā sākās uzbrukums, lai atbrīvotu pilsētu no ienaidnieka. 1939. gadā bijušie Latgales divīzijas štāba virsnieki atklāja granīta pieminekli ar bronzas plāksni, kurā bija attēlota 1919. gada novembra kauju shēma. Laika gaitā piemineklis gan nopostīts, gan plāksne pazudusi, bet agrāk vai vēlāk piemineklis vienmēr ticis atjaunots. Pārgājiena maršruts vedīs gan gar pieminēto pieminekli, gan gar Bumbu kalniņa skatu torni, no kura paveras varens skats gan uz Spilves pļavām un Imantu, gan Bolderāju, ostu un jūru. Maršruts sākas un beidzas pie Bumbu kalniņa trepēm.

Pārgājiena finišs plānots pārgājiena sākumpunktā, pie Bumbu kalniņa trepēm. Pasākums norisināsies apmēram līdz plkst. 15.45. Pēc pārgājiena visi dalībnieki tiks aicināti uz siltām pusdienām un tēju, par ko parūpēsies pasākuma organizatori – LU SC.

Pārgājiena kopējais maršruts būs aptuveni 12 km garš. Uz pārgājienu līdzi jāņem laikapstākļiem atbilstošus apavus un apģērbu.

Pieteikties pasākumam var aizpildot elektronisko pieteikuma anketu līdz 2024. gada 9. februāra plkst. 11.59.

Uz tikšanos!

Dalīties