Šogad LU karsējmeiteņu komanda aizvada 15. sezonu un svin jubileju, kurai par godu ir izveidota arī dokumentālā īsfilma par komandas vēsturi.

Pirmsākumos neliela Latvijas Universitātes deju grupa „Mango” sava prieka pēc vienojās kopīgās nodarbībās un reizēm atbalstītu kādu studentu sporta pasākumu. Tajā laikā trenerei Inetai Miškunai radās ideja par karsējmeiteņu komandas izveidi un tā, 1. sezonā – 2009./2010. studiju gadā, tika izsludināta pirmā izsapņotā komandas atlase. Latvijas Universitātes karsējmeiteņu komanda „Mango” uzstājās SEB studentu basketbola līgas spēlēs, atbalstot Latvijas Universitātes basketbola komandu.

Karsējmeiteņu komanda ir augusi un mainījusies kopā ar LU basketbola komandu un arī šodien neviena LU basketbola mājas spēle nav iedomājama bez mūsu skaisto un atlētisko karsējmeiteņu priekšnesumiem, kuri ikreiz priecē skatītājus. 15. sezonas sākumā, BK "Latvijas Universitāte" mājas spēlē pret “Parnu Sadam”, bija īpaša spēle tieši LU karsējmeitenēm, jo tajā uzstājās arī iepriekšējo gadu sastāvu meitenes, kā arī tika sveiktas un teikti pateicības vārdi trenerēm.

Latvijas Universitātes karsējmeiteņu 15. sezonas svinības turpinājās ar svinīgu pasākumu, kurā satikās visas iepriekšējo gadu dejotājas, lai kopīgi atstkatītos uz kopā piedzīvoto. Pasākumā bija ne tikai nostaļģiska noskaņa, bet valdīja arī atkal satikšanās prieks. Pasākums bija īpašs ar to, ka tajā tika prezentēta LU karsējmeiteņu "Dokumentālā īsfilma par LU Karsējmeitenēm 2007. – 2023.", kurā apkopoti LU karsējmeiteņu kustības spilgtākie notikumi un stāsti no iepriekšējo sezonu dejotājām. Dokumentālo īsfilmu vari apskatīt šeit.

Šis pasākums kļuva par īpašu un neaizmirstamu mirkli, kas savienoja pagātni, tagadni un nākotni, veidojot neaizvietojamu saikni starp visām LU Karsējmeitenēm.

Dalīties