Sestdien, 2. decembrī, Tukumā un tās apkātnē, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts darbinieku un viņu ģimeņu atpūtas pasākums “LU Darbinieku ziemas pārgājiens 2023”, kurā dalībniekiem bija iespēja doties skaistā pārgājienā pa skaistu meža ceļu Tukuma novadā ar dažādām aktivitātēm pārgājiena laikā.

LU Darbinieku pārgājieni kopš 2021. gada ir neatņemama LU aktīvās atpūtas un sporta dzīves sastāvdaļa. Šis bija jau astotais LU Sporta centra rīkotais darbinieku pārgājiens, iepriekš dodoties pārgājienos pa Siguldas apkārtni, Carnikavas apkārtni, Kandavas apkārtni, Ozolnieku apkārtni, Gaujas Nacionālo parku Cēsu pusē, Strēlnieku takām Ložmetējkalna apkārtnē un apejot apkārt Garezeriem. Šoreiz tika izvēlētas Tukuma novada apsnigušās meža takas.

Dalībnieku pulcēšanās notika autostāvvietā pie dzelzceļa stacijas “Tukums 1”, sākot no plkst. 10.40, bet jau plkst. 10.50, tur pat pie stacijas tika sākta iesildīšanās pirms 14 kilometru garā pārgājiena. Pārgājiena maršruts veda gar Āža kalnu un visiem ar to saistītajiem objektiem, Melnezeru un citiem ļoti skaistiem dabas objektiem.

Pēc pārgājiena visi dalībnieki tika aicināti uz siltu zupu un tēju, par ko parūpējās pasākuma organizatori – LU Sporta centrs.

Pēc pārgājiena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība, iespēja pabūt neformālā gaisotnē, iepazīt kolēģus un aktīvi pavadīt laiku ārā, kā arī gardā zupa pārgājiena beigās.

Latvijas Universitātes Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas metodiķe Dace Rutkovska: “Paldies par iespēju izbaudīt skaistos skatus piesnigušajā mežā. Bez LU pārgājiena nebūtu devušies šādā lieliskā piedzīvojumā.”

Latvijas Universitātes Tukuma filiāles metodiķe Sanita Grjunberga: “Kādu laiku jau gribēju piedalīties LU organizētajos pārgājienos, bet nekādi nesanāca to realizēt. Tāpēc ļoti nopriecājos, ka šis ziemas pārgājiens notika Tukumā.  Šoreiz tiešām uz Tukumu varēja braukt baudīt smukumu. Pārgājiena maršruts bija interesants, nebija vienmuļš. Laika apstākļi bija labvēlīgi, varēja baudīt skaistās meža ainavas ar piesnigušajiem kokiem. Āža kalna virsotni, no kurienes pavērās skaists skats uz apkārtni. Piknika vieta, kur pasēdējām, atpūtāmies un uzņēmām spēkus nākamiem kilometriem.  Priecēja, ka pārgājienā piedalījās tik daudz cilvēku no dažādām struktūrvienībām.  Gaisotne bija pozitīva un man patika! Noteikti iesaku piedalīties arī citiem! Pārgājiena noslēgumā varēja baudīt karstu tēju un gardu zupu.”

Latvijas Universitātes Akadēmiskā departamenta lietvede Astra Zaļkalne: "Paldies par pārgājienu un sniega taku piebradāšanu, lai mums būtu vieglāk! Pēc pārgājiena atziņa: Ja esi "staigātājs", tad gadalaikam un laikapstākļiem nav lielas nozīmes, jo tu iesi un aizvien tajā atradīsi interesanto, skaisto, priecīgo, tikai jāpiemeklē pareizie apavi, apģērbs un kompānija.”

Paldies visiem dalībniekiem par dalību pārgājienā un iekamies jau nākamajā pārgājienā!

Dalīties