Ceturtdien, 16. novembrī, norisinājās aktīvās atpūtas pasākums “LU Studentu foto orientēšanās 2023”, kurā varēja piedalīties ikviens Latvijas Universitātes students.

Pasākuma ietvaros komandu galvenais mērķis bija iegūt pēc iespējas vairāk punktus, atrodot norādītos kontrolpunktus un izpildot uzdotos uzdevumus. Punktus bija iespējams iegūt visiem komandas dalībniekam nofotografējoties pie kontrolpunktiem un/vai izpildot uzdotos uzdevumus.

Kopā tika izveidoti 29 kontrolpunkti, kas atradās 3 kilometru rādiusā no LU Dabas mājas. Par katru atrasto objektu komandai tika piešķirts 1 punkts, kas nozīmēja, ka par atrastajiem objektiem varēja iegūt kopā 29 punktus, bet lielāko daļu punktus varējo iegūt par izpildītiem papiluzdevumiem. Starp kontrolpunktiem bija dažādi objekti, sākot ar Uzvaras parka esošo skeitparka trases elementu un beidzot ar par godu Latvijas Valsts svētkiem izliktajiem karogiem Domu laukumā.

Ja komanda vēlējās iegūt papildpunktus, tai bija nepieciešams pildīt papilduzdevumus. Papilduzdevumos komandai bija nepieciešams nofotografēties pie pēc iespējas vairāk Latvijas Universitātes ēkām, teātriem, baznīcām un jūgenstila ēkām. Kā viens no jautrākajiem uzdevumiem bija 20-30 sekunžu video uzņemšana, kurā vismaz 50% komandas dalībniekiem, esot Bastejkalna virsotnē, bija jāizpilda komandas izdomātu deja.

Kopumā pasākumā piedalījās 4 komandas. Sacensībās trešo vietu ar 26 atrastiem meklējamajiem objektiem, bet pasīvāk pildītiem papilduzdevumiem, un kopumā iegūtiem 53 punktiem izcīnīja komanda “Lecam kopā”, otro vietu ar 74 punktiem ieguva komanda “Fantasy”, bet uzvaru ar 20 atrastiem objektiem un 67,5 papilduzdevumos iegūtajiem punktiem izcīnīja komanda “Dora the explorers”.

Uzvarētāju komandas dalībniece Kristīne Brunere izteicās atzinīgi par aizvadīto orientēšanos: “Šī foto orientēšanās mums šķita ļoti interesanta un ļāva apskatīt Rīgu no cita skatupunkta. Bija jāizdomā arī pareizo stratēģiju kontrolpunktu apmeklēšanai, jo kartē tika aptverta liela Rīgas daļa - Vecrīga, centrs, Āgenskalns, Torņakalns, Spīķeri un Ķīpsala, ko ar kājām trīs stundu laikā izstaigāt varētu būt pat neiespējami. Bija nepieciešams izvērtēt uz kuriem kontrolpunktiem doties, un kuriem nē, lai atrastu visoptimālāko maršrutu. Noteikti noderēja arī kultūras zināšanas, jo visu trīs stundu garumā bija jāatceras arī par papilduzdevumiem, kuri iekļāva fotogrāmēšanos pie teātriem, baznīcām un jūgendstila ēkām. Paldies organizatoriem, par iespēju aktīvi, draugu kompānijā un svaigā gaisā pavadīt darba dienas vakaru!”

Paldies visiem dalībniekiem par piedalīšanos!

Dalīties