Sestdien, 7. oktobrī, O-Sands pludmales volejbola laukumos, norisinājās Latvijas 34. Universiādes pludmales volejbola turnīrs, kurā Latvijas Universitāti pārstāvēja 3 komandas – sieviešu grupā LU pārstāvēja Krisitīne Kramēna un Ance Kļaviņa, bet vīriešu grupā Klāvs Vilde pārī ar Ernestu Puškundzi un Lauris Roberts Skripsts pārī ar Kristeru Dinsbergu.

Sieviešu grupā turnīram bija pieteikušās 9 komandas, kuras tika sadalītas 2 grupās pa 4 un 5 komandām katrā. Latvijas Universitātes komanda – Kristīne Kramēna un Ance Kļaviņa – tika iedalīta A grupā, kurā kopā bija 4 komandas, kas nozīmēja automātisku kvalifikāciju izslēgšanas spēlēm. Mūsu meitenes grupu turnīrā izcīnīja 1 uzvaru 3 spēlēs, tādejādi paliekot savā grupā 3. vietā, kas nozīmēja, ka izslēgšanas spēlēs bija jāspēlē pret B grupas 2. vietas ieguvējām. Ja pārējos ceturtdaļfināla pāros grupu 1. un 2. vietas ieguvējas uzvarēja ļoti pārliecinoši 2 setos, tad mūsu komandas pretiniecēm bija ļoti jāiespringst, lai tiktu pusfinālā. Pirmajā setā mūsu meitenes uzvarēja ar rezultātu 21:18, bet otro setu zaudēja ar 18:21, kas nozīmēja, ka viss izšķirās 3. setā, kas jāspēlē līdz 15 punktiem. Visu 3. setu meitenes cīnījās punkts punktā, panākot rezultātu 15:15, tomēr pašās beigās mūsu meitenēm mazliet pietrūka veiksmes un 3. setu zaudēja ar rezultātu 15:17, paliekot turnīra dalītajā 5.-8. vietā.

Vīriešu turnīram bija pieteikušās 10 komandas, kuras tika sadalītas 2 grupās pa 5 komandām katrā. Kara Latvijas Universitātes vīriešu komanda tika iedalīta savā grupā - Lauris Roberts Skripsts un Kristers Dinsbergs tika iedalīti A grupā, bet Klāvs Vilde un Ernests Puškundzis tika iedalīti B grupā. Lauris ar Kristeru grupā 4 spēlēs izcīnīja 1 uzvaru, paliekot 4. vietā savā grupā, bet Klāvs ar Ernestu izcīnīja 3 uzvaras 4 spēlēs, savā grupā izcīnot 2. vietu. Tas nozīmēja, ka Laurim un Kristeram izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā bija jācīnās ar B grupas 1. vietas ieguvējiem, bet Klāvam ar Ernestu ar A grupas 3. vietas ieguvējiem. Lauris Roberts Skripsts un Kristers Dinsbergs savā ceturtdaļfinālā zaudēja ar rezultātu 0:2 (14:21, 15:21), paliekot turnīra dalītajā 5.-8. vietā, bet Klāvs Vilde un Ernests Puškundzis savā ceturtdaļfinālā uzvarēja ar rezultātu 2:0 (21:12 un 21:15), izcīnot vietu pusfinālā un iespēju turpināt cīņu par medaļām. Mūsu puiši pusfinālā tikās ar RTU studentiem Sandi Bērziņu un Kristiānu Fokerotu, spējot izrādīt šiem puišiem lielāko pretestību no visām turnīra komandām un sīvā cīņā piekāpjoties ar rezultātu 0:2 (17:21 un 22:24). Finālā par trešo vietu mūsu puiši, Klāvs Vilde un Ernests Puškundzis, tikās a RSU studentiem, Mārtiņu Birzi un Tomu Mārtiņu Smilgu, un uzvarēja ar rezultātu 2:0 (21:18, 21:19), izcīnot 3. vietu turnīrā.

Ernesta Puškundža komentārs: "Kopumā turnīru es vērtēju ar + zīmi, līdz pusfinālam aizcīnijāmjes ar Klāvu diezgan pārliecinoši neskatoties uz to ka šis bija tikai musu otrais kopīgais turnīrs, pusfinālā piedzīvojām zaudējumu saspringtā spēlē turnira uzvarētājiem un pa 3. Vietu spēlē bija jāsavāc visi pēdējie spēki lai izcīnīto šo 3. Vietu, jo spēļu intensitāte bija ļoti liela kaut gan cerējām protams uz to augstāko pakāpienu, bet šoreiz mazliet pietrūka."

Turnīra rezultātus iespēja aplūkot šeit.

Apsveicam mūsu puišus ar augsto sasniegumu!

Dalīties