Sestdien, 7. oktobrī, Siguldā un tās apkātnē, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts darbinieku un viņu ģimeņu atpūtas pasākums “Darbinieku rudens pārgājiens 2023”, kurā dalībniekiem bija iespēja doties skaistā pārgājienā pa skaistu meža ceļu Siguldas novadā ar dažādām aktivitātēm pārgājiena laikā.

LU Darbinieku pārgājieni kopš 2021. gada ir neatņemama LU aktīvās atpūtas un sporta dzīves sastāvdaļa. Šis bija jau septītais LU Sporta centra rīkotais darbinieku pārgājiens, iepriekš dodoties pārgājienos pa Carnikavas apkārtni, Kandavas apkārtni, Ozolnieku apkārtni, Gaujas Nacionālo parku Cēsu pusē, Strēlnieku takām Ložmetējkalna apkārtnē un apejot apkārt Garezeriem. Šoreiz tika izvēlēta “Zelta rudens” mīlotāju iecienītākā vieta – Sigulda. Pasākumam bija pieteikušies vairāk kā 70 cilvēki, bet nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ pēdējā brīdī lielākā daļa savus brīvdienu plānus mainīja, un pārgājienā devās tikai drosmīgākie 30 dalībnieki.

Dalībnieku pulcēšanās notika autostāvvietā pie viesnīcas “Sigulda”, Siguldā, Pils ielā 6, sākot no plkst. 11.00, bet jau plkst. 11.15, tur pat blakus esošajā pļaviņā, tika sākta iesildīšanās pirms 14 kilometru garā pārgājiena. Pārgājiens tika sākts pa skaistu meža taciņu, pēc kura uzreiz nācās pārvarēt pārgājiena ekstremālāko posmu – pārplūdušu pļavas posmu, kuru dalībnieki veica ar basām kājām un aukstu ūdeni līdz pat ceļgaliem. Kad ūdens tika pārvarēts, tālākais posms jau bija salīdzinoši sauss un mierīgs. Pārgājiena maršruts kopumā veda gar Lakstīgalas gravu, Kaķīškalnu, Velnalu, Balonu pļavu un citiem ļoti skaistiem dabas objektiem.

Pēc pārgājiena visi dalībnieki tika aicināti uz siltu zupu un tēju, par ko parūpējās pasākuma organizatori – LU Sporta centrs.

Pēc pārgājiena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība, iespēja pabūt neformālā gaisotnē, iepazīt kolēģus un aktīvi pavadīt laiku ārā, kā arī gardā zupa pārgājiena beigās.

Latvijas Universitātes Bibliotēkas informācijas speciāliste Laima Vēdīķe: “Sestdienas pārgājienā laikapstākļi nebija tie paši labvēlīgākie un labākie, tomēr prieks, ka daudzi tomēr nenobijās, līdz ar to pārgājienā piedalījās paši azartiskākie, drosmīgākie un izturīgākie LU darbinieki.  Tomēr pārgājiens paliks atmiņā ne tikai ar laikapstākļiem, bet arī ar ekstremālo piedzīvojumu pārgājiena sākuma daļā - tikšanu pāri ūdenim, kas bija tik dziļš, ka daudziem dalībniekiem bija jāvelk nost apavi un jābrien pāri plikām kājām. Man, par laimi, nebija jābrien, jo mani ūdenim pārnesa pāri mans draugs. Noteikti atmiņā paliekošs. Bet kopumā es ar ģimeni priecājamies, ka tomēr piedalījāmies šajā pārgājienā, kaut arī mūs sestdienas rītā māca šaubas par piedalīšanos.  Nekādā gadījumā to nenožēlojam, jo saliedētība un kopā būšana mūsu starpā šādu piedzīvojumu dēļ tikai palielinās. Paldies par pārgājienu!  Gaidīsim nākamo!”

Latvijas Universitātes Finanšu un uzskaites departamenta Infrastruktūras plānu nodaļas vadītājs Jevgenijs Blaževičs: “Paldies par pasākumu! LU organizētajā pārgājienā piedalījos pirmo reizi un, neskatoties uz ekstremāliem laika apstākļiem, varu tikai pozitīvi atsaukties par pasākumu - bija iespējams uz Siguldu paskatīties no neierasta skata punkta. Maršruta sarežģītība un temps bija ļoti atbilstoši, lai izbaudītu Siguldas skatus un pakomunicēt ar kolēģiem. Īpaši vēlos atzīmēt mūsu gida darbu, kas kontrolēja, lai neviens nav pazaudēts un laicīgi organizēja atputas pauzes. Un visbeidzot gribētos atzīmēt brīnišķīgo zupu pārgājiena beigās! Vēlreiz paldies par pasākumu – tiekamies nākamreiz!”

Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra attīstības programmas direktora vietnieks Roberts Rostoks: "Sestdiena bija izteikti vējaina, slapja un pēc celsius skalas - auksta. Koki krita, lūza un lapas bira. Tomēr kopā ar lielu baru mūsu darbinieku, izrāpāmies no siltajām gultām un pilnvērtīgi baudījām vētras spēku dabā. Enerģijas lādiņš brīvdienām - izcils! Tādus pārgājienus vēl un vēl vairāk! Kas var būt labāks par dabu, sportiskajām aktivitātēm un labu kompāniju?”

Paldies visiem dalībniekiem par dalību pārgājienā un iekamies jau nākamajā pārgājienā!

Dalīties