9. un 10. septembrī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā norisinājās Baltijas valstu čempionāts galda tenisā. Šajās sacensībās piedalījās LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes 1 kursa studente Margarita Smirnova (Latvijas Republikas čempionāta vairākkārtēja bronzas medaļas ieguvēja vienspēlēs, Latvijas Universiādes uzvarētāja vienspēlēs, Latvijas nacionālās izlases dalībniece), LU galda tenisa treneris Oļegs Kartuzovs (4 kārtējs Latvijas Republikas čempions, Latvijas IV Olimpiādes čempions, Latvijas nacionālās izlases dalībnieks, Ziemeļvalstu čempionāta bronzas medaļas ieguvējs dubultspēlēs, SELL spēļu sudraba medaļas ieguvējs vienspēlēs) un trešais dalībnieks ir bijušais LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes students Artūrs Reinholds (4 kārtējs Latvijas Republikas čempions, Latvijas IV Olimpiādes uzvarētājs komandās, Latvijas nacionālās izlases dalībnieks).

Pirmajā dienā notika komandu sacensības, kurā katra valsts sacentās savā starpā. Tā kā sacensības notika Lietuvā, no Lietuvas piedalījās divas vīriešu komandas un divas sieviešu komandas.
Vīriešu komandu konkurencē Latvija izcīnīja 2. vietu, 1. vietā ierindojās Lietuva I un 3. vietā Igaunijas komanda.

Sieviešu komandu konkurencē Latvija izcīnīja 3. vietu, 2. vietā ierindojās Lietuva I, bet 1. vietu izcīnīja Igauņu komanda, kura sīvā cīņā pārspēja Lietuvas spēlētājus.

Otrajā dienā notika vienspēles. Vīriešu konkurencē startēja 20 spēlētāji. Oļegs Kartuzovs vienīgais no Latvijas izlases izgāja no grupas un tika pamattīklā, kur astotdaļfinālā ar rezultātu 4:0 vinnēja Andriusu Preidžiusu no Lietuvas, taču tālāk pusfinālā zaudēja Kestutim Žeimim ar rezultātu 0:4, kurš pēc tam kļuva par čempionu. Tālāk spēlē par 3.vietu Oļegs Kartuzovs ar rezultātu 4:1 pārspēja Ignasu Šišanovasu no Lietuvas un izcīnīja 3. vietu.

Artūrs Reinholds apakšgrupā palika 5.vietā un neieguva iespēju tālāk spēlēt pamattīklā.

Sieviešu konkurencē startēja 19 spēlētājas. Mūsu sportiste Margarita Smirnova apakšgrupā ierindojās 3.vietā, bet diemžēl netika pamattīklā. Nākamais Baltijas valstu čempionāts notiks septembrī Latvijā.

Sacensību rezultāti ir pieejami šeit:

https://rezultatai.stalotenisas.lt/#/competition/1370

https://rezultatai.stalotenisas.lt/#/competition/1371

https://rezultatai.stalotenisas.lt/#/competition/1369

https://rezultatai.stalotenisas.lt/#/competition/1368

Informāciju sagatavoja:
LU galda tenisa treneris Genādijs Kartuzovs

Dalīties