Foto: LVS

Aizvadītajās brīvdienās norisinājās Latvijas Čempionāts, kurā piedalījās arī Latvijas Universitātes duālās karjeras vieglatlēti: Marks Grantiņš, Auce Mūrniece, Sandis Dzenītis, Emmija Ivule, Pauls Bertrams Klucis, Līga Vecbērza un Kitija Paula Melnbārde.

Zelta medaļu tāllēkšanā izcīnīja Kitija Paula Melnbārde, ar 5 cm atrāvienu uzrādot labāko Latvijas rezultātu – 6,26 m. Uzvaru izcīnīja arī Emmija Ivule, startējot 400 m barjerskrējienā. Emmija ar vairāk nekā sekundes atrāvienu izcīnīja čempiones titulu. Emmijas komentārs: "Esmu apmierināta ar sasniegto, piedaloties pirmo reizi vasaras pieaugušo Latvijas čempionātā. Pēc nu jau nepilnas nedēļas Prezidenta balva, skatīsimies, kā tur veiksies."

Auce Mūrniece startēja gan lodes grūšanā, gan diska mešanā. Lodes grūšanā Auci no bronzas medaļas šķīra 51 cm, bet diska mešanā, pēc veiksmīgi izdevušās metiena, Auce ierindojās 3. vietā! Auces komentārs: "Šis Latvijas čempionāts aizritēja kā pa kalniem un lejām. Pirmajā dienā lodē īsti neiznāca viss iecerētais, tomēr otrā diena iesākās ar negaidītiem pavērsieniem diska mešanā – personīgais rekords un pirmo reizi pāri 40 metru robežai!  Skatoties pēc kopējiem sezonas rezultātiem diskā, tas bija tiešām negaidīts pārsteigums pašai sev. Noteikti vēlos teikt milzīgu paldies LU Sporta centram par iespēju būt Duālās karjeras stipendiātei un iespēju satikt citus LU sportistus, kas šo čempionātu un sezonas noslēgumu padarīja košu un neaizmirstamu. Protams, paldies arī viņiem par kopā būšanu un atbalstu Valmierā, kas viennozīmīgi palīdzēja personīgā rekorda sasniegšanā!"

Marks Grantiņš startēja 100 m sprintā un trīssoļlēkšanā. Visaugstvērtīgāko rezultātu Markam izdevās uzrādīt trīssoļlēkšanā, kur ar rezultātu 14,38 m ieguva 3. vietu. Arī Sandis Dzenītis startēja trīssoļlēkšanā un šajā disciplīnā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, atstājot 2. vietas ieguvēju 49 cm aiz sava rezultāta. Marka komentārs: "Piedalījos Latvijas čempionāta vieglatlētikā, kur startēju divās disciplīnas – 100 m sprintā un trīssoļlēkšanā. Esmu apmierināts ar pirmās dienas 100 m skrējiena rezultātu – ir jauns personīgais rezultāts, bet jutu, ka varēju vēl labāk. Otrajā dienā bija trīssoļlēkšana. Paliku bronzas godalgā ar labiem un stabiliem rezultātiem, sacenšoties pret savu Latvijas Universitātes kolēģi Sandi Dzenīti, kā arī ar trīssoļlēkšanas leģendu, kurš arī savā laikā mācījies Latvijas Universitātē - Elviju Misānu. Kopumā esmu priecīgs par saviem startiem. Gribu arī pateikt lielu paldies visiem draugiem no LU, kas atbrauca mani atbalstīt."

Pauls Bertrams Klucis startēja tāllēkšanā, augstlēkšanā un kārtslēkšanā. Augstvērtīgāko rezultātu Pauls uzrādīja kārtslēkšanā, kur ar rezultātu 4,41 m ierindojās 3. vietā. Augstlēkšanā Paulam 6. vieta, tāllēkšanā - 7. vieta.

Līga Vecbērza startēja 100 m sprinta distancē un izcīnīja 2. vietu, piekāpjoties tikai 0,37 sekundes 1. vietai.

Prieks un lepnums par mūsu sportistu panākumiem!

Dalīties