Foto: Māris Greidāns

Piektdien, 9.jūnijā, Latvijas Universitātes atpūtas bāzē “Ratnieki”, norisinājās tradicionālās Latvijas Universitātes darbinieku sporta spēles 2023. Šogad sporta spēles pulcēja 16 komandas, kuru vidū bija arī komandas, kuras sporta spēlēs piedalās pirmo reizi. Kopumā ar dalībniekiem, organizatoriem un atbalstītājiem sporta spēles pulcēja vairāk kā 450 cilvēkus.

Sporta spēles sākās plkst.12.00 ar rektora Indriķa Muižnieka uzrunu un kopīgu jautru iesildīšanos, kuru vadīja fitnesa trenere Dace Ozola. Pēc sporta spēļu atklāšanas uzreiz arī tika dots starts LU darbinieku sporta spēlēm. Šogad sporta spēļu dalībniekiem bija iespēja piedalīties 17 sporta disciplīnās. Disciplīnas bija šogad veidotas tā, ka komandai pietika ar 10 cilvēkiem, lai piedalītos visās disciplīnās, kā arī bija padomāts par disciplīnu intensitāti. Bija disciplīnas, kuras bija domātas intelektuāļiem, tāpāt arī aktīvajiem un sportiskajiem. Disciplīnu starpā bija gan klasiskie sporta veidi, gan dažādas interesantas aktivitātes. Klasisko sporta veidu vidū bija ielu basketbols, volejbols, krokets un galda teniss. Pārējās bija netradicionālas un interesantas aktivitātes, kā Zvaigžņu kari (lāzertags), burbuļfutbols, Tokyo drift sacīsktes ar rādiovadāmo bagiju, cornhole, disku golfs, trepju golfs, burāšana, saliedēšanās tornis, lidosta "Rīga", kā arī lielā stafete un dienas izskaņā kapteiņu cīņas.Paralēli visas dienas aktivitātēm bērniem bija iespēja kārtīgi izlēkāties pa piepūšamajām atrakcijām un apgleznot sejas.

Kapteiņu cīņas vienmēr ir bijusi saspringtākā un azartiskākā sporta spēļu disciplīna. Šogad kapteiņu cīņas norisinājās 3 posmos. Pirmajā posmā visi kapteiņi nostājās vienā līnijā un katram tika izsniegts krepapīra rullītis. Pēc tiesneša signāla visiem kapteiņiem, apļojot rokas, bija pēc iespējas ātrāk jāuztin rullītis uz rokas tā, lai tā gals nepieskartos zemei. No šī posma katras grupas tālāk tika 8 kapteiņi. Tālāk 2.posmā kapteiņi devās pie piepūšamās atrakcijas "muca", kurā uzdevums bija ar katapultu iešaut bumbu pēc iespējas lielākā punktu skaitā. No 2.kārtas tika atlasīti 4 labākie kapteiņi, kuri bija izturējuši pirmos 2 posmus. Pēdējais posms norisinājās īsi pirms apbalvošanas. Izšķirošajā kārtā katram kapteinim tika iedotas 1 galda tenisa bumbiņa un rakete. Pēc tiesneša signāla, visiem kapteiņu cīņu finālistiem bija jādriblē bumbiņa uz raketes, paralēli veicot dažādus koordinācijas uzdevumus. Kapteiņu cīņās uzvarēja Lāča spēks komandas kapteinis Jānis Cīmurs. Uzreiz pēc kapteiņu cīņām tika sākta arī sporta spēļu kopvērtējuma apbalvošana. Taču tas nebūt nebija viss. Sporta spēļu dienas sākumā komandu kapteiņiem tika izdalītas īpašas lapiņas, kurās bija pa dienu jāizdomā un līdz kapteiņu cīņām jāuzraksta unikālais LU sporta veids, kurš vislabāk iederētos nākotnē LU Sporta mājā. Apbalvošanas ceremonijas laikā katras komandas kapteinis iepazīstināja ar īpašo sporta veidu un tā noteikumiem.

Par uzvarētājiem 2023.gada LU darbinieku sporta spēlēs ar 276.5 punktiem kļuva komanda “Patiesā labuma guvēji”. Godpilnajā 2.vietā ierindojās komanda "'Reflexus" (Rīgas Medicīnas koledža) ar 273.5 punktiem un 3. vietā Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes komanda ar 267.5 punktiem.

Ar sporta spēļu kopvērtējumu vari iepazīties šeit.*

* Kopvērtējumā gala rezultātu veidoja kapteiņu cīņas, lielā stafete + 13 disciplīnas, kurā komanda uzrādīja labākos rezultātus.

Dalīties