Sestdien, 3. jūnijā, Salaspilī, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra (LU SC) organizēts darbinieku un viņu ģimeņu atpūtas pasākums “Darbinieku velo brauciens 2023”, kurā dalībniekiem bija iespēja doties skaistā velo izbraucienā pa Salaspili, apskatot “Salaspils pērles”.

Plkst. 10.00 pie Salaspils novada Tūrisma informācijas centra sākās dalībnieku pulcēšanās, lai jau plkst. 10.20 varētu sākt iesildīšanos, un pēc tam doties ceļā. Velobrauciena maršruta laikā varēja aplūkot Salaspils memoriālo ansambli “Aiz šiem vārtiem vaid zeme“, Rīgas HES, Daugavas muzeju, Salaspils luterāņu baznīcu un citas Salaspils pērles. Velobrauciena kopējais maršruts bija 25 km garš. Kā jau ierasts LU Sporta centra rīkotajos pārgājienos, velobrauciena beigās visi dalībnieki tika aicināti uz LU SC sarūpētajām pusdienām.

Pēc pārgājiena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība, iespēja pabūt neformālā gaisotnē un aktīvi pavadīt laiku ārā, kā arī gardā zupa velobrauciena beigās.

LU Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūta direktors Ingus Mitrofanovs: “Kārtējais lieliski noorganizētais sportiskā gara pasākums LU darbiniekiem un ģimenēm. Velomaršruts izvēlēts tā, lai katram būtu pa spēkam – arī pašiem mazākajiem, protams, pa ceļam bija arī kāds izaicinošāks kalniņš, kurā pārbaudīt savas spējas un prasmes. Maršruts drošs, lai neradītu liekus uztraukumus tiem, kas ir izteikti “svētdienas” velobraucēji. Paldies, ka beidzot sanāca apmeklēt Salaspils memoriālu, kuru jau vairākus gadus plānoju iekļaut savā maršrutā, bet līdz šim tā arī nebija izdevies. Laikapstākļi, neraugoties uz lietu rīta pusē, lutināja un velobraucienam nebija ne par karstu, ne par aukstu un gardā zupa visam pasākumam labs punktiņš. Ja kādam šķita brauciens par īsu, tad Salaspils no Rīgas viegli sasniedzama ar velosipēdu – arī es izvēlējos šo variantu, kā rezultātā 25 km vietā sauli, ceļu un arī brāzmaino vēju uz velosipēda varēja baudīt nepilnu 90 km garumā. Paldies un tiekamies citās reizēs!”

Kultūras centra direktore Indra Trofimoviča: “Ar prieku piedalījos LU Sporta centra organizētajā velo braucienā. Salaspils novads man ir tuvs un zināms, tāpēc bija vēl jo patīkamāk izbraukāt pazīstamās vietas. Arī ar laika apstākļiem arī ļoti paveicās, jo lietus nelija un nebija arī pārāk karsts. Viss bija lieliski organizēts un kā vienmēr, lieliska zupa nobeigumā. Paldies un uz tikšanos nākamaās aktivitātēs!”

Liels paldies visiem dalībniekiem par dalību un tiekamies jau nākamajos aktīvās atpūtas pasākumos!

Dalīties