Sestdien, 20. maijā, Ķekavā, Fortius sporta laukumā, norisinājās Latvijas Universitātes aktīvās atpūtas pasākums ,,Ķekavas Azimuts’’, kurā varēja piedalīties jebkurš LU darbinieks un students kopā ar saviem ģimenes locekļiem un draugiem.

Pasākums tika balstīts uz orientēšanos ar QR kodiem, kas mūsdienās kļūst arvien populārāk. Pasākumā varēja piedalīties visi LU studenti un pasniedzēji, katrs ņemot līdzi kādu no saviem draugiem vai ģimenes locekļiem. Pasākumu rīkoja mācību programmas “Sporta treneri” neklātienes 1. kursa studenti kursa “Sporta pasākumu organizēšana” ietvaros, sadarbojoties ar LU Sporta centru. Pasākums sākās plkst. 11.00 ar atklāšanas uzrunu. Pēc tās komandas devās trasē un sāka meklēt kontrolpunktus. Visas komandas iesaistījās ar ļoti lielu azartu un cīņas sparu, jo ikviens gribēja uzvarēt un iegūt pasākuma sponsoru sagādātās balvas. Kad visas komandas bija finišējušas, pēc neilga laika notika apbalvošana un noslēguma runa.

Sacensībās pirmo vietu ieguva komanda “DFS?” ar trasē pavadītām precīzi 12 minūtēm, otro vietu ieguva komanda “GGG” ar trasē pavadītām 12 minūtēm un 55 sekundēm, bet trešo vietu ieguva komanda “Chill” ar trasē pavadītām 14 minūtēm un 56 sekundēm.

Trešās vietas ieguvēju komandas kapteinis Jānis pēc pasākuma atzinīgi novērtēja pasākuma kvalitāti “Pasākuma tika noorganizēts labā līmenī,sākot ar tiesnešu darbu, trases izveidi un noteikumu izskaidrošanu dalībniekiem. Priekš manis kontrolpunkti varēja būt nedaudz vairāk.”

Otrās vietas ieguvēju komandas kapteinis Kalvis slavēja organizatoru komandu “Pasākums Ķekavas Azimuts 2023 ļoti labi noorganizēts, ar pārdomātu lokācijas izvēli. Kontrolpunkti bija izvietoti ar pietiekami mazām distancēm, lai arī jaunākie dalībnieki spētu veiksmīgi iziet visus punktus (skrēju kopā ar dēlu). Priecēja bagātīgais balvu fonds. Šīs bija pirmās orientēšanās sacensības, kurās piedalos, taču guvu ļoti labu priekšstatu un noteikti piedalīšos vēl kādās sacensības. Organizatoru komanda strādāja saliedēti, visu izskaidroja un pamācīja, tā ka pat bērns saprata kas un kā jādara.”

Pēc pasākuma sevis noorganizēto pasākumu nokomentēja arī paši studenti: “Mums visiem pasākums ļoti patika, daudzi no mums pirmo reizi organizēja tiešām reālu pasākumu ar sponsoru piesaistīšanu. Kā arī dažiem šīs bija pirmās orientēšanās sacensības, kas nozīmē, ka tika iegūta lieliska pieredze. Pēc pasākuma varēja dzirdēt labas atsauksmes par organizatorisko pusi un sponsoru sarūpētajām balvām. Dalībnieki devās mājās ar lieliskām un pozitīvām emocijām, kamēr organizatori novāca visu laukumu un visu sakārtoja. Arī laikapstākļi mūs lutināja, bija ļoti silta un saulaina diena, kas, protams, deva pozitīvas emocijas. Nākamreiz rīkojot šādu pasākumu, mēs noteikti gribētu piesaistīt lielāku dalībnieku skaitu, kas nozīmē, ka būtu lielāks azarts. Kopumā mums patika organizēt šāda veida pasākumu, mēs noteikti to gribētu darīt katru gadu, jo tas bija izaicinoši un ļoti noderīgi, kā arī visi varēja aktīvi izkustēties.”

Sakām lielu paldies visiem pasākuma sponsoriem: “Balticovo”, “Putnu fabrika Ķekava”, “Gfitstore”, Ķekavas avots” un “Mārupes tenisa skola!. Kā arī, protams, sakām milzīgu paldies visiem pasākuma dalībniekiem un studentiem, kuri šo pasākumu organizēja!

Tiekamies jau nākamajos aktīvās atpūtas pasākumos!

Dalīties