Artjoms Gajevskis ir triatlonists un students Latvijas Universitātes "Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība" bakalaura studiju programmā. Paralēli studijām Artjoms nodarbojas ar triatlonu un ir vairākkārtējs Latvijas Čempions.

Kurš no visiem sporta veidiem ir iekarojis tavu sirdi?

Esmu mēģinājis dažādus. 5 gadu vecumā iesāku ar peldēšanu. Pirmajā klasē vecāki nolēma attīstīt manu loģisko domāšanu, tāpēc paralēli peldēšanai mācījos spēlēt arī šahu. Brīvajā laikā kopā ar tēti braukāju ar kalnu riteni. Galu galā 12 gadu vecumā pamēģināju triatlonu. Tas arī palika tuvāk sirdij.

Kāpēc tieši triatlons?

Kad es nodarbojos ar peldēšanu, mans vecākais brālis jau nodarbojās ar triatlonu. No peldēšanas nesaņēmu lielu prieku, tāpēc tētis piedāvāja pievienot klāt vēl divas disciplīnas.

Kādi ir tavi labākie panākumi?

  • 2018. gadā Eiropas junioru kausā Rīgā 10. vietas ieguvējs starp 70 sportistiem.
  • Četrkārtējs Latvijas čempions olimpiskajā distancē (1,5km+40km+10km) triatlonā (no 2018. līdz 2021. gadam).
  • 2020. gadā 3. vietas ieguvējs Latvijas Čempionātā sprinta distancē (0,75km + 20km +5km).
  • 2021. gadā 2. vietas ieguvējs Latvijas Čempionātā sprinta distancē (0,75km + 20km +5km).
  • 2022. gadā Latvijas Čempions supersprinta distancē (0,35km+10km+2,5km).
  • 2022. gada Baltijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs

Cik lielu daļu tavas ikdienas aizņem sports?

Grūtāk pateikt cik lielu daļu manas ikdienas aizņem viss pārējais, izņemot sportu. Bet ikdienā noteikti no 3 līdz 5 stundām.

Kā uzzināji par duālās karjeras iespējām? Ko tā tev devusi?

Pirms es iesniedzu dokumentus Latvijas Universitātē, man interesēja vai ir kādas priekšrocības, ja esmu sportists ar augstiem sasniegumiem. Sazinājos ar programmas vadītāju, kurš pastāstīja par duālās karjeras iespēju.

Kāda ir tevis izvēlētā studiju programma? Kāpēc tieši šī?

Esmu “Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība” programmas 2.kursa students. Vēl no skolas patika bioloģijas stundas, jo bija interesanti, kas un kā organismā darbojas fiziskās slodzes ietekmē. Izlasot programmas aprakstu, nebija šaubu, ka gribu studēt tieši šo virzienu.

Kur tu rodi motivāciju veiksmīgām studijām un labiem panākumiem sportā?

Uz šo jautājumu nevaru dod skaidru atbildi. Pats par sevi esmu motivēts gan iegūt zināšanas, gan trenēties. Turklāt sports ir diezgan īslaicīgs un ne vienmēr nodrošinās stabilu nākotni.

Kā tu esi mainījies līdz ar sporta ienākšanu tavā dzīvē?

Pateicoties sprtam protu laicīgi saplānot savu dienu un pat nedēļu. Cenšos būt vairāk pozitīvs un mērķtiecīgs dažādās dzīves jomās.

Vai redzi sevi sporta pasaulē arī nākotnē?

Protams! Ja redzēsiet 80 gadīgo vecīti, kas min velosipēda pedāļus, visticamāk, tas būšu es!

Dalīties