No 19. līdz 21. maijam, Tartu,  norisinājās SELL studentu spēles, kurās piedalījās arī 18 Latvijas Universitātes sportisti, kuri pārstāvēja LU 7 dažādos sporta veidos un kopumā izcīnīja 10 godalgas.

Pirmajā dienā tika izcīnītas divas 1. vietas:

  • Par zelta godalgām tāllēkšanā parūpējās Kitija Paula Melnbārde, kura labāko rezultātu uzrādīja sieviešu konkurencē.
  • Arī Sandis Dzenītis uzrādīja labāko tāllēkšanas rezultātu (7.25 m) vīriešu konkurencē, par 7 cm pārspējot 2. vietas ieguvēju.

Papildus iegūtajām medaļām, 100 m skrējienā Līga Vecbērza izcīnīja 4. vietu, no 3. vietas atpaliekot vien 0.15 simtdaļas. Arī Auce Mūrniece lodes grūšanas disciplīnā izcīnīja 4. vietu ar rezultātu 12.41m. Pirmās dienas noslēgumā norisinājās arī 4x100 m stafetes skrējiens vīriešiem, kurā LU pārstāvēja Sandis Dzenītis, Marks Grantiņš, Pauls Klucis un Raivo Bunde. Skrējiena starts nedaudz iekavējās, jo Sandim bija jāveic pēdējais lēciens tāllēkšanas sekcijā. Uzreiz pēc lēciena Sandis nomainīja apavus un devās uz startu. Stafete mūsu sportistiem noslēdzās ar godpilno 5. vietu.

Otrajā SELL spēļu dienā mūsu sportisti esošajām medaļām pievienoja vēl 7 godalgas:

  • Madara Krūmiņa powerliftinga kategorijā līdz 57 kg izcīnīja 1.vietu, pietupjoties ar 90 kg, no krūtīm uzspiežot 65 kg un stieņa celšanā no zemes paceļot 137,5 kg, kas kopsumā veidoja 292,5 kg.
  • Sandis Dzenītis trīssoļēkšanā ar rezultātu 15.11 m izcīnīja 1.vietu.
  • Daniels Kogans galda tenisa turnīrā izcīnīja 2. vietu, saspringtā fināla spēlē, piekāpjoties pretiniekam piecos spēles setos.
  • Mūsu džudists Marks Sutika vīriešu džudo sacensībās ieguva augsto 2.vietu.
  • Augstlēkšanā Pauls Klucis izcīnīja 3. vietu ar rezultātu 1.90 m.
  • Neskatoties uz traumu, mūsu badmintoniste Liāna Lenceviča kopā ar Lietuvas pārinieci Ievu Gaidi parādīja raksturu un dubultspēlē ieguva 3.vietu.
  • Dienas noslēgumā, 100 m tauriņstila peldēšanā ar rezultātu 1:10.07 Renāte Artamanova izcīnīja 2. Vietu.

Papildus godalgotajām vietām, augstvērtīgus rezultātus uzrādīja arī Marks Grantiņš, kurš ar 13.95 m trīssoļlēkšanā ieguva 4. vietu, Auce Mūrniece diska mešanā ar uzrādīto rezultātu 34.18 ierindojās 7. vietā.

Šahā LU pārstāvēja 3 dalībnieki - Dāvids Peksis, Rihards Bekasovs un Emīls Miķelis Miķelsons. Tika aizvadītas vairākas interesantas spēles, taču kopvērtējumā Dāvidam 12. vieta, Rihardam 13. vieta un Emīlam 16. vieta.

Noslēdzošajā dienā 50m brīvā stila peldēšanā startēja Renāte Artamanova, kura 16 dalībnieču konkurencē izcīnīja 3. vietu.

Madara Krūmiņa pirmio reizi piedalījās SELL spēlēs un ir guvusi ļoti vērtīgu pieredzi: “Šīs bija manas pirmas Sell spēles un tik liela mēroga sacensības spēka trīscīņā jeb powerliftingā. Guvu ļoti vērtīgu pieredzi un superīgas emocijas. Prieks par visiem LU sportistiem, uzrādījām lieliskus rezultātus! Par savu rezultātu šoreiz nav tik liels prieks, kā pirms pāris nedēļām Latvijas Universiādē. Pirms pašām sacensībām saslimu, bet sacensībās izliku visu, ko varēju. Mēģināju arī uzstādīt jaunu studentu rekordu vilkmē - 142.5 kg. Pacelt izdevās, tomēr kustība beigās nebija pilnīgi “tīra”, tāpēc to neieskaitīja. Esmu guvusi daudz pozitīvu emociju un motivāciju turpināt trenēties tālāk!”

Vieglatlēts Marks Grantiņš gandarīts par iespēju iegūt pieredzi pirms sezonas un satikt citus LU sportistus: “Izcila pieredze, rezultāti varbut nebija šoreiz paši labākie, bet šīs spēles deva ļoti lielu pieredzi un iespēju sagatavoties sezonai, par ko ir ļoti liels prieks. Protams prieks arī par iespēju satikt un iepazīt jaunus cilvēkus, kuri mācās Latvijas Universitātē un sporto, un kurus tagad varu saukt par draugiem!  Paldies Latvijas Universitātes Sporta centram par iespēju un tiekamies nakamā gada SELL spēles!”

Visa Latvijas Universitātes saime ļoti lepojas ar savu sportistu panākumiem!

Dalīties