2023. gada 13. un 14. maijā tika aizvadītas XXXIII Latvijas Universiādes sacensības volejbolā, sporta veidā – kurš šogad 9. februārī nosvinēja savu 128 dzimšanas dienu. Dalību pieteica, un startēja piecas sieviešu un vīriešu komandas. Latvijas Universitāti pārstāvēja sieviešu komanda.

Sieviešu sacensībās meistarībā sacentās piecas augstskolas: LU, LSPA, RSU, RTU un DU. Mūsu dāmas pirmajā turnīra dienā aizvadīja spēles pret RTU un DU augstskolu komandām. Pirmajā spēlē pret RTU tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar rezultātu 2:0 (25:22 ; 25:18). Otrā spēle pret DU bija nedaudz saspringtķa, jo pirmo setu uzvarēja pretinieces, otrajā setā pārākas bija mūsu meitenes un izšķirošajā setā LU parādija raksturu un pieveica pretinieces ar rezultātu 15:8.

Otrajā sacensību dienā LU komandas meitenēm pretī stājās LSPA un RSU komandas. Spēlē pret LSPA tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar rezultātu 2:0 (25:14 ; 25:15). Pēdējā spēle norisinājās pret RSU komandu. Noslēdzošajā spēlē pārākas izrādijās pretinieces un rezultātā mūsu dāmas kopvērtējumā izcīnīja 2.vietu.

Prieks un lapnums par meiteņu panākumiem!

Dalīties