11. maijā, ‘’PlayOff’’ arēnā, tika aizvadīts ‘’LU mini futbola’’ fināls. Tajā piedalījās četras komandas, kas cīnījās par 1.-2. un 3.-4. vietu. Kopumā līgas sezona aizvadīta veiksmīgi, katra komanda parādīja labāko sniegumu un attieksmi gan laukumā, gan ārpus tā. Neliels ieskats kā gāja visa gada garumā.

Kopumā līgā piedalījās 7 komandas – ‘’ČBK’’, ‘’Receba’’, ‘’Lietpratēji’’, ‘’Mazs koeficients’’, ‘’Business Bedalogi’’, ‘’Zlatanera’’ un ‘’Luxeteam’’. Katrā komandā viens spēlētājs izcēlās ar visvairāk gūtajiem vārtiem. Mārtiņš Mārcis Gailītis – 57 (ČBK), Mishkaat Ansari (Receba) – 95, kas ir lielākais vārtu skaits šī gada līgā,  Gunārs Lapiņš (Lietpratēji) – 72, Bertrams Tomass Pjatkins (Mazs koeficients) – 45, Vadislavs Orehovs (Business Bedalogi) – 45, Nikolajs Vasiļjevs (Zlatanera) – 29, Lauris Vecvagars (Luxeteam) – 29 .

Kopumā tika aizvadīti 3 apļi, kur komandas aizvadīja pa 6 spēlēm katrā. Ar iegūtiem 32 punktiem, 16 uzvarām un tikai 2 zaudējumiem pirmajā vietā ierindojās komanda ‘’Lietpratēji, kas pusfinālā zaudēja komandai ‘’ČBK’’ un cīnījās par 3. – 4. vietu. Pēc spraigas cīņas ar ‘’Mazs koeficients’’, komandu uzvarēja un ieguva 3. vietu finālā.

Godpilno 1. vietu ieguva komanda ‘’ČBK’’, kura 3 apļos ierindojās 3. vietā kopvērtējumā ar 21 punktu, 9 uzvarām, 6 zaudējumiem un 3 neizšķirtiem. Komand spēja parādīt raksturu tieši pusfinālā, kurā ar graujošiem rezultātiem pieveica pretiniekus.

Otro vietu kopvērtējumā ieguva komanda ‘’Mazs koeficients” ar 25 punktiem, 12 uzvarām, 5 zaudējumiem un tikai vienu neizšķirtu. Diemžēl pēc pusfināla zaudējot komandai ‘’Receba’’, finālā nācās cīnīties par 3.-4. vietu, kurā zaudēja ‘’Lietpratējiem’’ ar rezultātu 2:1 (3:2; 2:4; 5:7). Lai noskaidrotu uzvarētāju finālā nācās spēlēt papildlaiku, jo pēc pamatlaika beigām rezultāts joprojām bija neizšķirts.

Komanda ‘’Receba’’ 18 spēlēs izcēlās ar 10 uzvarām, 7 zaudējumiem un  1 neizšķirtu, kopumā gūstot 21 punktu, tāpat kā komanda ‘’ČBK’’.  ‘’Receba’’ spēļu uzvaru attiecība ar ‘’ČBK’’ noteica komandu spēļu sadalījumu pusfinālā un arī to, kura komanda cīnīsies par zelta medaļām. Komanda ‘’Receba’’ ieguva 2. vietu, neskatoties uz to, ka atradās 4. vietā pēc līgas sezonas.

‘’Business Bedalogi’’ komanda 5. vietu ieguva automātiski, jo komanda ‘’Zlatanera’’ pieteica automātisko zaudējumu. Tādejādi ar iegūtiem 15 punktiem, 7 uzvarām 10 zaudējumiem un 1 neizšķirtu nosargāja arī tabulā iegūto 5. vietu. Toties ‘’Business Bedalogi’’ komandai šī sezona aizvadīta ar visinteresantākajām un aizraujošākajām spēlēm, jo komanda rādīja raksturu un cīņas sparu ikkatrā no tām.

Kopumā var teikt, ka LU futbola līga aizvadīta ļoti veiksmīgi, bez starpgadījumiem. Paldies katrai komandai un tās spēlētājiem par šo sezonu, padarīto darbu, ieguldīto laiku un pacietību. Katra no komandām tiek gaidīta arī nākamgad. Tāpat kā jaunas un spēcīgas komandas, kuras gatavas sevi parādīt un cīnīties gan ar šī gada čempioniem, gan citām spēcīgajām komandām.

Paldies un tiekamies!

Dalīties