14. maijā norisinājās Latvijas Universiādes sacensības minifutbolā, kurā tika pārstāvēta arī Latvijas Universitāte gan meiteņu, gan puišu konkurencē. Futbola universiāde norisinājas 7 pret 7 formātā uz mākslīgā futbola laukuma seguma.

Meiteņu turnīrā startēja 4 komandas no LU, RTU, LSPA un RSU. Pirmo spēli mūsu dāmas aizvadīja pret Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) komandu. Šajā spēlē jāuzsver, ka pretiniecēm bija lielākas spēlētāju maiņas iespējas, jo spēlei pieteiktas bija 11 meitenes, kāmēr mūsu dāmas bija tikai 8, kas nozīmē, ka mūsu meitenēm maiņā bija tikai 1 meitene. Taču tas nebija šķērslis, lai mūsu komanda parādītu spēcīgu garu un sagrautu pretinieces ar rezultātu 4:0. Šajā spēlē divus vārtus guva Ērika Gricjenko un Vasilisa Sadikova ar Deinu Pavāri katra pa vieniem vārtiem.

Kā nākamās pretinieces pretī stājās Rīgas Stradiņa universitātes komandas meitenes. Arī šajā spēlē pretiniecēm bija lielāka spēlētāju maiņas kapacitāte, taču tas viņas neglāba no zaudējuma ar rezultātu 3:0. Šajā spēlē precīzas LU sastāvā bija Ērika Gricjenko, Vasilisa Sadikova un Rebeka Sniedzīte

Vissaspringtākā cīņa noritēja pēdējā spēlē pret LSPA komandu. Pirms šīs spēles mūsu dāmām bija gūtas 2 uzvaras, bet LSPA meitenēm bija 1 uzvara un viens neizšķirts, tāpēc šī bija noteicošā cīņa par čempionu titulu. Rezultātu atklāja mūsu komandas spēlētāja Vasilisa, taču pretinieces neilgi pēc tam izlīdzināja rezultātu un spēja pat izvirzīties 1 punkta vadībā. Neilgi pirms spēles laika beigām, Vasilisa ar precīzu sitienu guva vārtus un spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2.

Kopvērtējumā mūsu dāmas ar 7 punktiem izcīnīja 1. vietu, 2. vietā ierindojās LSPA un 3. vietā RSU komanda.

Vīriešu konkurencē mūsu vīriem bija ļoti spēcīga konkurence un tika aizvadītas ļoti sīvas cīņas. Kopumā vīriešu turnīrā bija pieteiktas 8 komandas, kuras tika sadalītās 2 grupās. Mūsu vīri tika iedalīti turnīra spēcīgākajā grupā, jo pēc rezultātiem spriežot, atlikušās 3 komandas LU komandas grupā bija arī godalgoto vietu ieguvējas.

Pirmo spēli mūsējie aizvadīja pret SEE Riga komandu, kura noslēdzās ar neizšķirtu - 0:0. Otrās spēles otrajā periodā pret RTU-1 komandu, mūsu vīri ielaida 2 vārtus un diemžēl nespēja atgūties un spēlē piekāpās ar rezultātu 0:2. Trešajā grupas spēlē mūsējie piekāpās LSPA komandai, taču ceturtdaļfinālā pret RSU komandu cīnījās līdz pēdējai spēles minūtei. Abas komandas negribēja izlaist uzvaru no rokām, tāpēc spēle noslēdzās ar neizšķitrtu. Lai noskaidrotu uzvarētāju, bija nepieciešami pēcspēles sitieni. Pēcspēles sitienu sērijā mūsējiem nedaudz nepaveicās un tika atzīts pretinieku pārākums ar rezultātu 3:4.

Paldies mūsu abu komandu spēlētājiem un spēlētājām par LU pārstāvēšanu! Lepojamies!

Dalīties