Aizvadītājā piektdienā, Ogrē norisinājās Latvijas Universiādes sacensības vieglatlētikā, kurās augstvērtīgus rezultātus uzrādīja sekojoši LU sportisti: Kitija Paula Melnbārde, Pauls Bertrams Klucis, Auce Mūrniece, Emmija Ivule, Līga Vecbērza un Raivo Bunde.

Latvijas Studentu universitādē tikās Latvijas augstākās izglības iestāžu studenti - vieglatlēti, lai savstarpēji sacenstos un pārstāvētu savu universitāti. LU vieglatlētiem izdevās pierādīt savu talantu un apņēmību, izcīnot vairākas godalgotas vietas.

Zelta godalgu izcīnīja Līga Vecbērza, uzvarot 100m skrējienā ar rezultātu 12.26s.

Mūsu meiteņu stafetes komanda, kurā startēja Kitija Paula Melnbārde, Auce Mūrniece, Emmija Ivule un Līga Vecbērza, pārspēja LSPA, DU, LBTU un RTU augstskolu komandas, un izcīnīja uzvaru 4x100m stafetes skrējienā. Izcīnītās zelta medaļas bija arī lieliska dāvana Līgai dzimšanas dienā.

Trīs augstākās godalgas izcīnīja Auce Mūrniece, piedaloties iepriekš minētajā stafetes skrējienā, kā arī uzrādot labākos rezultātus lodes grūšanā – 11,90m un diska mešanā – 37,86m.

Kitija Paula Melnbārde individuāli uzvarēja tāllēkšanas sacensībās ar rezultātu 5,89m.

2. vietu 400m skrējienā izcīnīja Emmija Ivule.

Vīriešu konkurencē Pauls Bertrams Klucis un Raivo Bunde godam cīnījās tāllēkšanas sektorā, kur par uzvarētāju kļuva Pauls Bertrams ar rezultātu 6,77m un tikai dažus centimetrus atpaliekot, trešo vietu izcīnīja Raivo ar 6,65m.

Paldies visiem sportistiem par augstvērtīgiem rezultātiem un LU goda pārstāvēšanu!

Novēlēsim mūsu vieglatlētiem veiksmīgus startus SELL spēlēs Tartu (Igaunija), kuras norisināsies jau šīs nedēļas nogalē.

Dalīties